Demonstration i København mod maskeringsforbudet.
En ny undersøgelse blandt ikke-vestlige unge viser stigende støtte til sharia, dvs. at religiøs lovgivning skal stå over dansk lov.
Det er ekstra nedslående fordi ledigheden og andelen af unge, der dropper ud af skolen falder. Men netop derfor gør det ekstra indtryk at opslutningen om sharia er stigende.
Det er det såkaldte Integrationsbarometer udarbejdet af København Kommune der fortæller, at det går den forkerte vej:
Barometeret – der måler, hvordan det går med integrationen i hovedstaden – viser, at ledigheden blandt ikke-vestlige indvandrere er faldet fra 14,1 pct. i 2014 til knap 8,7 pct. i 2018 og at andelen af unge, der dropper ud fra en erhvervsuddannelse er gået ned fra 35 pct. til 24 pct. Men på værdi-siden afslører barometeret, at det går tilbage med opbakningen til den demokratiske retsstat:
Successen forplanter sig ikke til opslutning om Danmark og de danske værdier. Tværtimod.
De danske unge skyder skylden på politikerne: Det er Danmarks afvisning af muslimer, der får de unge til at vælge sharia, mener de.
Ikke så sært sådan som vi lovgiver
– Når vi vælger at lave lovgivning om personlige udtryk som maskering og håndtryk, er det måske ikke så sært, at folk får mindre lyst til at følge loven, skriver Stine L f.ex. og Cecilie C ser også udviklingen som et oprør:– Det er da #ungedervilværepåtværs – ligesom unge mænd med langt hår i 60’erne og Louise, der får en tatovering på underarmen, selvom hendes mor ikke er vild med det!
– Sundt ungdomsoprør, med individer, der vil være sig selv…
– Men de er jo helt klart blevet provokeret, af den fremmedhadske debat i lille Danmark og resten af Verden.
Den holdning der smykker sig med tolerance nægter at indse at islamiseringen går sin gang uanset hvad.
Det bliver en tung lektie at lære for de unge med en så overfladisk betragtning:
– Tryk avler modtryk, og så længe vi ikke omtaler og omgås muslimer med værdighed og respekt, vil mange føle sig nedværdiget og forsvare sig.
Ungdomsoprør: Støtten til sharia vokser
Næsten hver tredje københavner mellem 18 og 29 år med ikke-vestlig baggrund mener, at religiøse og kulturelle traditioner og love skal følges – også selv om de er strid med dansk lov. I 2017 var det hver fjerde.