Nyt

Mandag aften vedtog et flertal i Randers Byråd, et forslag fra Dansk Folkeparti og Venstre, der pålægger kommunale institutioner, at servere svinekød på linje med andre madvarer. Socialdemokratiske bastioner såsom Rødovre, Herlev og Ishøj har lignende regler, og det er svært at se det kontroversielle. Forslaget fra Randers lyder i al sin enkelthed.

– at kommunale institutioner med madordninger sikre dansk madkultur som en central del af tilbuddet – herunder serverer svinekød på lige fod med andre madvarer.

– at alle sikres en sund og varieret kost hvor ingen tvinges til at spise noget der strider mod ens holdning eller religion.

– at institutionerne sikre fleksibilitet som tager de nødvendige hensyn til allergikere, religion, diabetes m.v.

Ikke desto mindre så tonser landsdækkende medier jo rundt i nedladende etiketter såsom ‘svinekrig’, grisereglen’ ‘grisepoliti’ og ‘frikadellegate’. For journalister er det åbentbart kontroversielt, og lidt suspekt, at lovgive om kulturel ligestilling.

Blandt lokalpolitikerne der stemte imod forslaget var Charlotte Broman Mølbæk (SF), der mener det hele er et ‘DF-skabt problem’. Hvordan det at garantere et mangfoldigt mad-udbud på kommunale daginstitutioner pludselig skulle være højreorienteret symbolpolitik, illustrerer hvor håbløst det er at diskutere danske værdier med relativister. Et citat.

“… jeg mener ikke, at DF og Venstre skal definere, hvad der er dansk madkultur. Det er også kartofler, torsk og grød og andre madvarer, vi bruger igen og igen, siger Charlotte Broman Mølbæk, som finder det latterligt at få politik til at handle om ‘et stykke kød’.” (EB.dk, 19. januar 2016)

Selv med det nye forslag er der ikke reel ligestilling, da forældre til kristne børn næppe vil kræve ikke-halalslagtet kød, når der ikke er svinekød på menuen. Det sætter Broman Mølbæks holdning i perspektiv. Hvis der er nogen der går latterligt meget op i ‘et stykke kød’, så må det være landets muslimske minoritet. Selvom de forskellige slagtemetoder ikke påvirker det endelig produkt, så kræver muslimer at al kød de indetager er slagtet ‘I Allahs navn’ (بِسْمِ اللهِ).

Slagterier, også de danske, betaler for en certificering gennem ‘Muslim World League’, der ledes af en gråskægget Koran-kyndig fra hovedkvarteret i Saudi-Arabien med det specifikke formål at sprede ‘the rules of the Shareah either by individuals, groups or states’. SF’eren vil ikke have at højrefløjen skal definere dansk madkultur, men har intet problem med at Muslim World League-leder Dr. Abdullah bin Abdul Mohsin Al-Turki gør det fra en høj stol i riyadh.

2 svar til “Randers: Flertal sikrer mangfoldigt madudbud på daginstitutioner – SF’er: Latterligt at gå op i ‘et stykke kød’”

  1. David Jonas Mortensen siger:

    Problemet er jo netop hvad hun beskriver. At det er latterligt at politik handler om et stykke kød. hun kan bare ikke se at det er muslimerne der har fået politik til at handle om hvad kød der serveres.

  2. Niels P. siger:

    Det er ikke leverpostej eller frikadeller, jeg slås for. Det er friheden til at vælge. Derfor bør alle institutioner ophæve forbud mod svinekød eller få påbud om at ophæve sådanne forbud.
    Institutionerne skyr ikke nogen anstrengelser for at leve op til muslimers krav. Muslimer skal end ikke spørge, før man står parat med halal-mad. Men dansk mad bliver udelukket, og man påstår at det er besværligt og latterligt at sørge for dansk mad. Ingen ville turde sige, at det er besværligt eller latterligt at opfylde muslimske ønsker, men krav om dansk mad anses for en provokation.
    Hvis vi ikke respekterer os selv, bliver vi underkastet islam.