Nyt

En studerende ved Oxford University tog sit liv på grund af cancel culture, konkluderer en engelsk domstol. Alexander Rogers, 20, blev fundet død i januar, efter at en ekskæreste havde anklaget ham for en hændelse, og hans venner reagerede ved at fryse ham ude. Dommeren siger, at Rogers ikke er alene om at være offer for en udbredt cancel culture på britiske universiteter.

Det er The Telegraph, der rapporterer om den unge Alexander Rogers’ skæbne, som beskrives som en begavet og populær studerende. Han havde set frem til at vende tilbage til universitetet efter sin ferie, men beskyldninger fra en ekskæreste viste sig at være katastrofale for den 20-årige. “Det rationelle blev irrationelt, og han afsluttede, hvad der kunne have været et smukt liv,” skrev familien i en pressemeddelelse. Venner beskrev ham som “indbegrebet af alt, hvad der var godt i denne verden.” De løb et maraton til minde om ham for at samle penge ind til en velgørende organisation, der arbejder for at forhindre selvmord.

Lægen i sagen konkluderede, at den måde, han blev behandlet på efter anklagerne fra hans ekskæreste, som vi ikke kender detaljerne om, var en direkte årsag til, at Rogers tog sit eget liv. Han blev fundet i Themsen kun få dage efter beskyldningerne. Han konkluderede også, at cancer culture er et alvorligt problem på britiske universiteter, og han har sendt en rapport til undervisningsministeriet, hvor han beder dem om at undersøge fænomenet nærmere.

Mens cancel culture ofte bagatelliseres eller latterliggøres af venstrefløjen, som mener, at det er moralsk rigtigt at udstøde anderledes tænkende, er virkeligheden, at det desværre ikke er første gang, den har krævet et offer. I en artikel i New York Post fortæller Greg Lukianoff, leder af Academics for Academic Freedom (FIRE), om flere tilfælde, herunder professor Mike Adams, som tog sit eget liv efter en langvarig kampagne for at få ham fyret fra det universitet, hvor han arbejdede, fordi han havde “forkerte” meninger.

I Rogers tilfælde var det #metoo-anklager, der var årsag til hans udstødelse. En ung mand, som var forsvarsløs over for pøblen, som i dette tilfælde var folk i hans egen omgangskreds, der valgte at fælde dom, før de fik fakta på bordet. «Tro på alle kvinder» har vist sig at være både problematisk og fordomsfuld, for hvorfor skulle vi tro på alle kvinder, når vi ved, at alle mennesker er fejlbarlige, kvinder såvel som mænd? Den naive tro på, at #metoo-bevægelsen kunne løse alle konflikter mellem kønnene, var baseret på en naiv, utopisk idé og fortjener at blive begravet en gang for alle. Man skulle ikke tro, at det var nødvendigt at sige det, men mænd fortjener også at blive lyttet til.

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/11/11/alexander-rogers-student-bullied-to-death-oxford/

 

 

Køb “Vejen fra ateisme til totalitarisme” af Olavus Norvegicus.