Repræsentanter for Reformpartiet i Storbritannien fik forbud mod at stille spørgsmål i parlamentet om Axel Rudakubana, som stak tre små piger ihjel i Southport den 29. juli – afslører partileder Nigel Farage over for The Telegraph.
Lederen af Reform UK beskriver, hvordan parlamentsmedlemmer blev bragt til tavshed, når de ønskede at rejse spørgsmålet i Underhuset, herunder gennem “panikagtige e-mails” og telefonopkald, der bad dem om ikke at stille spørgsmål om sagen.
Farage selv blev også afvist:
Farage siger, at han sendte et skriftligt spørgsmål til indenrigsminister Yvette Cooper og spurgte, om den tiltalte nogensinde var blevet henvist til antiterrorinitiativet Prevent, men fik at vide af Underhuset, at han ikke kunne spørge om sagen på grund af den igangværende retssag.
Det var indlysende, at vigtige fakta om det tredobbelte mord blev holdt hemmelige for en offentlighed, der havde ret til at vide mere, siger Farage, som beskylder statsapparatet for at dække over vigtige oplysninger.
Angrebet udløste optøjer, som Farage og andre til dels gav skylden for, at regeringen ikke afslørede den mistænktes identitet og baggrund, hvilket gjorde det muligt at skabe en falsk fortælling.
Det blev for nylig afsløret, at morderen var i besiddelse af al-Qaeda- og terrormateriale som f.eks. ricin, men premierminister Keir Starmer har ikke informeret offentligheden om, hvornår han fik kendskab til dette.
Farage siger, at hans kollega i Reform UK, Richard Tice, onsdag blev udvalgt til at stille et spørgsmål til Sir Keir ved premierministerens spørgetid i Underhuset.
Han skriver
Han skriver: “Den morgen modtog han tre paniske e-mails fra Underhusets administration, der spurgte, hvad indholdet af hans spørgsmål kunne være. En time før spørgetiden begyndte, modtog han et telefonopkald, hvor han blev bedt om ikke at spørge om den mand, der var anklaget for angrebene i Southport. Dette blev kraftigt understreget af Underhusets formand, lige inden spørgetiden begyndte. Det parlamentariske privilegium blev effektivt trukket tilbage.
Det betyder, at ingen har lov til at spørge, hvornår regeringen fik kendskab til besiddelsen af terrormaterialet, konkluderer Farage, som mener, at dette risikerer at ødelægge tilliden til demokratiet.
“På samme måde kan ingen vide, om denne mand på nogen måde var kendt af myndighederne. Ønsker vi virkelig at leve i et samfund, hvor så vigtige oplysninger holdes skjult for offentligheden? Hvem har besluttet, at disse detaljer skal forblive hemmelige?
“Jeg mener, at denne tilsyneladende undertrykkelse skader demokratiet. Det svækker helt sikkert befolkningens tillid, og jeg spørger mig selv: Hvad er meningen med at være folkevalgt, hvis vi ikke engang må stille, hvad der tidligere ville være blevet betragtet som rimelige spørgsmål? Det er umuligt at udlede andet, end at statsapparatet bliver brugt til at styre denne situation.”
Køb The Psychology of Totalitarianism her! Køb e-bogen her!