Nyt

Den britiske far til fire, bedstefar og ægtemand Peter Lynch (61), som blev idømt to år og otte måneders fængsel for, at have råbt ad politiet under optøjer på et hotel for asylansøgere i Rotherham den 4. august, døde for nylig i Moorland-fængslet uden for Doncaster, rapporterer britiske medier.

Efter optøjerne – som blev udløst af mordene på Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) og Alice da Silva Aguiar (9) begået af en andengenerationsindvandrer fra Rwanda i Southport den 29. juli – erklærede Lynch sig skyldig i at have råbt »racistiske og provokerende bemærkninger« efter politiet og kaldt asylansøgere for »barnemordere«, skriver Daily Mail.

Ifølge avisens kilder tog Lynch sit eget liv i fængslet, men det er ikke blevet bekræftet, og der er iværksat en officiel undersøgelse af den 61-åriges død, som led af dårligt helbred.

Lynch, som havde diabetes, problemer med skjoldbruskkirtlen og angina, og for nylig havde haft et hjerteanfald, blev fængslet for at have råbt ad politiet uden for et hotel i Rotherham, der husede asylansøgere.

Lynch fik ved sin domsafsigelse at vide, at han var en »fuldgyldig deltager« i oprøret og blev filmet, da han kaldte betjentene for »udskud« efter at have råbt: »I beskytter folk, der dræber vores børn og voldtager dem.”

Ifølge The Telegraph, var Lynch berettiget til tidlig løsladelse, men nåede det ikke inden han døde.

Under optøjerne havde Lynch båret en plakat, hvor en række regeringsmedlemmer blev beskyldt for at være korrupte. Hans forsvarsadvokat omtalte den som sådan:

Spurgt af dommer Jeremy Richardson KC om betydningen af den plakat, han holdt, sagde forsvarsadvokat Ian West: »Det er en generel konspirationsteori mod alle og enhver form for autoritet. Det var lidt uden for emnet for, hvad der foregik den dag.”

Daily Mail samler op på forsvarsadvokatens udtalelse og bruger sætningen »Bedstefaren, der beskrives som konspirationsteoretiker, tog til Holiday Inn Express i Manvers den 4. august og viftede med et skilt …« i sin redaktionelle dækning af Lynch.

Dommeren afgjorde, at Lynch ikke selv var voldelig.

Dommer Richardson sagde til ham: »Du angreb ikke selv nogen politibetjent, så vidt vi kan se, men det, du gjorde, var at opfordre andre til at opføre sig voldeligt, og du var en del af denne pøbel.«

Ikke desto mindre fældede han også dom over Lynch som person:

Faren til fire og bedstefaren til tre, blev af dommeren betegnet som et »skammeligt eksempel på en bedstefar«, rapporterede The Guardian.

»Du forsøgte utvivlsomt at piske situationen op, så godt du kunne,« tilføjede dommer Richardson.

Lynch havde været gift i 36 år, havde fire voksne børn og tre børnebørn, sagde forsvaret under sagen. Ifølge West havde Lynch arbejdet i emballageindustrien, men var for nylig blevet arbejdsløs, skriver Daily Mail.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp e-boken her!