Kopierede/fra hoften

Flere store hedgefonde og pengeforvaltere i USA, der fornemmer et potentielt skift i momentum, stiller sig bag investeringer, der kan betale sig, hvis Donald Trump slår Kamala Harris ved præsidentvalget. Andre er fortsat ubeslutsomme i det, der ser ud til at være dødt løb.

Document har tidligere skrevet om, hvordan væddemålsmarkedet har besluttet, at Trump sandsynligvis vinder valget om mindre end to uger. Nu ser det ud til, at hårdnakkede og kyniske Wall Street-investorer sætter deres penge på det samme resultat.

Selvom de fleste meningsmålinger fortsat viser et tæt løb, og Document også forventer dødt løb den 5. november, har dette skift givet genlyd på tværs af markederne i de seneste uger og styrket aktiver, der anses for at drage fordel af en republikansk sejr, skriver Wall Street Journal.

For eksempel er den private fængselsoperatør GEO Group steget med 21 procent i oktober, den bedste måned siden 2022, mens bitcoin-mineren Riot Platforms er steget med 34 procent.

Den kendte hedgefondforvalter Dan Loeb ser, at en Trump-sejr er blevet mere sandsynlig. Hans firma Third Point, der forvalter 11 milliarder dollars, ændrer sine investeringer i overensstemmelse hermed.

»Vi tror, at de foreslåede America First-tariffer vil øge den indenlandske produktion, infrastrukturudgifterne og priserne på visse materialer og råvarer,” skrev han i et investorbrev.

Vi tror også, at en reduktion af de amerikanske toldsatser vil øge den indenlandske produktion.

Vi tror også, at en reduktion af regler i almindelighed og Biden-Harris-administrationens aktivistiske holdning til antitrust i særdeleshed vil frigøre produktivitet og en bølge af virksomhedsaktivitet.«

Mark Dowding er investeringschef for RBC BlueBay Fixed Income hos RBC BlueBay Asset Management – også han har optrappet handlerne i forbindelse med en Trump-sejr. Dowding forvalter 130 mia. dollars med fokus på fast indkomst og valutaer.

Troen på, at dollaren vil blive styrket, og at den amerikanske rentekurve vil blive stejlere, kendetegner investeringerne.

Den gigantiske investor mener, at inflationen vil falde, hvis Trump vinder valget, og satser milliarder af dollars på sine forudsigelser.

Dette er tre eksempler på amerikanske investorer i hård valuta, som forventer en Trump-sejr, men vigtigst af alt ser de det som en positiv nyhed for den amerikanske økonomi.

Mange såkaldte eksperter advarer om, at Trumps løfte om toldbarrierer mod Kina vil ramme den amerikanske økonomi hårdt. Men store investorer på verdens største børs ser tydeligvis anderledes på tingene.

I sidste uge fløj Dowding fra London til USA for at mødes med politiske beslutningstagere og lobbyister, og han sagde, at han var »slået af, at republikanerne føler sig mere selvsikre, end jeg havde forventet«.

»I begyndelsen af ugen opfangede jeg denne fortælling, og jeg begyndte at tænke: Det her er meget mere skævt i forhold til Trump, end jeg troede«, siger han.

Investorer følger således væddemålsmarkedet, hvor en Trump-sejr nu anses for at være mest sandsynlig.

»Det er rimeligt at sige, at valget er blevet en meget større drivkraft på markederne«, siger Themos Fiotakis, global chef for makrostrategi for valuta og nye markeder hos Barclays

Den seneste svækkelse af den kinesiske yuan og den mexicanske peso kan skyldes forventningen om, at Trump vil vinde valget. Det kan få afgørende betydning for hele verdensøkonomien og markerer en modstand mod det BRICS-projekt, der i øjeblikket diskuteres i Rusland.

Trump sagde for nylig, at han måske vil indføre 200 procent told på biler fra Mexico.

»Bevægelserne er store, og de implicitte bevægelser« på optionsmarkedet er store, siger Fiotakis.

At satse mod valutaerne og på dollaren »er ikke længere en billig no-brainer, som det var for to eller tre uger siden«.

Når valgdagen nærmer sig, er investorerne på vagt over for ændringer i konkurrencedynamikken. Mange tænker på mulige overraskelser den 5. november eller senere, især hvis resultaterne anfægtes, eller der er forsinkelser i optællingen af stemmer. Dette skaber en vis grad af usikkerhed, men samtidig et åbent bord for folk, der er villige til at satse et par milliarder dollars.

Det er også sådan, at de ikke har noget valg. Enten satser de på en Trump-sejr eller på, at Harris vinder, så det grønne skifte og mangfoldighedshysteriet kan fortsætte. Ikke at vælge noget er umuligt for store investeringsselskaber.

For selvfølgelig ved selv store hedgefonde ikke, hvad resultatet bliver om mindre end to uger. Nogle investorer satser på begge muligheder.

»Vi har ikke en krystalkugle«, siger Vineer Bhansali, grundlægger af hedgefondselskabet LongTail Alpha i Californien.

»Vores tilgang er: Hvad er ikke prissat i markedet?«

Han sagde, at en lignende holdning betalte sig i 2016. Bhansali købte for nylig optioner, som vil betale sig, hvis aktierne stiger. Hans gevinst ved en Harris-sejr vil være større, fordi markederne i øjeblikket betragter hende som underdog.

»Markedet har en forventning om, at en Trump-sejr generelt er god for markedet, og at en Kamala-sejr vil være dårlig for markedet,« siger han.

»Jeg tror, der er en mulighed for, at markedet kan stige, hvis Kamala vinder.«

Men selv Bhansali har afdækket sine investeringer i tilfælde af, at Trump bliver vinderen, da han forventer et tæt løb.

Andre er mere optaget af, om en ny Trump-periode vil hjælpe Israel, stoppe krigen i Ukraine eller føre verden ud i en tredje verdenskrig, som lærerne sagde til mine børn i folkeskolen i 2016.

Der er også investorer, som Zachary Kurz, grundlægger af PinnBrook Capital, der er mere bekymrede over, at folk ikke stemmer, som investorerne vil have dem til.

»Det mexicanske valg overraskede folk negativt, det indiske valg overraskede folk negativt, og det franske valg overraskede folk negativt,« siger Kurz.

Når Kurz bruger udtrykket folk, er det sikkert at antage, at han ikke taler om almindelige arbejdende mennesker. Han lever trods alt i en helt anden verden end blikkenslagere og arbejdsløse fabriksarbejdere.

Dokument rapporterer fra valgdramaet i en direkte udsendelse på Doc-TV valgaftenen. Så man behøver ikke at følge de nordiske »eksperter«, hvis man prioriterer lidt anderledes.