Nyt

En overvågningsvideo fra 6. oktober sidste år viser Hamas’ daværende leder Yahya Sinwar, der få timer før det dødbringende angreb på Israel fyldte forsyninger op i tunnel/bunkersystemet under sin families hus i Khan Younis.

Forberedelse til krig

I den video, som de israelske forsvarsstyrker har frigivet, ser man Sinwar sammen med sin kone og sine børn bære puder, madrasser, tv og tasker ned i tunnellerne. Der blev også fundet mad, kontanter og dokumenter i det underjordiske anlæg med toiletter, brusere og et køkken.

Kona blev set med en Hermès-taske, der siges at have en værdi af 32.000 dollars – eller omkring 350.000 kroner.

Præference for penge

Et klip fra videoen blev lagt ud på Twitter/X af oberstløjtnant Avichay Adraee, leder af den arabisksprogede medieafdeling i IDF.

– Mens befolkningen i Gaza mangler penge til et telt og de basale livsfornødenheder, ser vi mange eksempler på Yahya Sinwars og hans kones særlige forkærlighed for penge, skrev han på arabisk.

Sæt dig selv først

IDF’s talsmand, kontreadmiral Daniel Hagari,kommenterede videoen:

– I timevis køber de mad, et tv og andre produkter og forbereder sig på et langt ophold. Sinwar tænkte kun på sin egen overlevelse.

Gold Hardware

Ifølge indlægget bar Sinwars kone en Hermès Birkin 40 Black Togo Gold Hardware. Den sælges hos Madison Avenue Couturefor $32.000.

– Mens gazanerne led under Hamas, levede Sinwar og hans familie i skamløs luksus, mens de sendte andre i døden, ifølge staten Israels officielle X-konto.

Rundhåndede statsbudgetter

Israel ישראלdelt et obskurt screenshot fra videoender viser Sinwars kone med en taske, der tydeligvis ligner Hermès Birkin 40 Black Togo Gold Hardware. Overlevende Hamas-medlemmer har efter sigende ikke bestridt tasken, men i svarene på Avichay Adraees tweet, der er postet ovenfor, rejses der stor arabisksproget tvivl om taskens ægthed.

Det faktum, at hun havde råd til den ægte vare og ikke måtte nøjes med en kopi, ville helt sikkert blive bekræftet af generøse tilskud fra forskellige statsbudgetter. Ved sin død var Yahya Sinwar god for omkring tre milliarder dollars, nok til at skabe 33.000 norske millionærer.

Kan nogen sige det samme til J.G. Støre?