Nyt

New York City har brug for 14.000 hotelværelser til migranter i 2025. – New Yorks medfølelse er måske grænseløs, men det er vores ressourcer ikke, siger New Yorks borgmester.

Omkostningerne forventes at overstige 2.300 millioner dollars. I øjeblikket er der 150 hoteller i brug. Over tre år forventes migranterne at koste byen 5.760 millioner dollars.

Deler berigelsen med demokraterne

Mere end 200.000 migranter er ankommet til New York siden 2022, og mange af dem er kørt ind med busser af republikanske guvernører i syd, som ønsker at dele glæden ved ulovlig indrejse med demokratiske guvernører i nord.

Indtil videre har New York City brugt 150 hoteller til at huse illegale migranter. Ifølge New York Post har byen indgået en kontrakt med New York City Hotel Association om at give husly for gennemsnitligt 352 dollars pr. nat pr. familie.

Tag over hovedet er ikke den eneste budgetpost. Der er også mad, tøj, skolegang og sundhedspleje.

Ikoniske hoteller i ny rolle

Flere af byens mest ikoniske hoteller huser nu migranter, 22 af dem i Midtown Manhattan. Det firestjernede Row NYC Hotel på Times Square og Roosevelt nær Grand Central er blandt dem.

Som følge heraf er den gennemsnitlige pris pr. nat, som turisterne betaler, steget til over 300 USD for første gang.

Materialetræthed

Hotelejerne advarer om, at de har et stykke arbejde foran sig, før de værelser, der i dag huser migranter, kan bruges til de millioner af turister, der skal holde økonomien kørende:

– De skal renoveres. Det er godt nyt for byggebranchen, men ikke så godt nyt for hotelejerne, filosoferer lederen af Hotel Association of New York City, Vijay Dandapani.

Mens politi og brandvæsen skærer ned

Migrantkrisen har ført til nedskæringer i de tjenester, som byens indbyggere har vænnet sig til. Blandt dem, der er blevet skåret ned, er politiet og brandvæsenet.

– Medfølelsen hos New Yorks befolkning er måske ubegrænset, men det er vores ressourcer ikke, siger Eric Adams, borgmester i New York.

Hvis det er nogen trøst, så er New York Citys udgifter kun en lille del af, hvad staten New York skal bære. Ifølge nyhedsbureauet AFP vil Joe Bidens grænsekrise koste staten op til 12 milliarder dollars over tre år.