Nyt

Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken ser en våbenhvile som løsningen på alt. USA forsøger at få våbenhvileforhandlinger i gang efter Hamas-lederen Yahya Sinwars død.

I dag rejste Blinken på endnu en rundtur i Mellemøsten. Denne gang er det en Hamas-leders død, der får ham til at argumentere for en våbenhvile.

Blinken vil tale med regionens ledere om vigtigheden af at afslutte Gaza-krigen, hvordan man udvikler en post-konfliktplan for de palæstinensiske områder, og hvordan man når frem til en diplomatisk løsning på konflikten mellem Israel og Hizbollah, sagde udenrigsministeriet i en erklæring.

Den amerikanske udenrigsminister begynder en rundrejse i Israel (NTB-Reuters)

Ifølge New York Times er dette en fornyet indsats for at skabe ro i regionen. Det amerikanske udenrigsministerium afslørede ikke, hvilke andre lande Blinken kunne tænkes at besøge.

Tidligere har han besøgt Egypten og Jordan samt de arabiske golfstater Saudi-Arabien, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater.

Blinken kommer til regionen på et tidspunkt, hvor Israel forbereder sig på at angribe Iran som gengældelse for et iransk ballistisk missilangreb på Israel tidligere på måneden.

Amerikanske og israelske embedsmænd har diskuteret svaret i de seneste uger, og israelske embedsmænd har fortalt Washington, at de vil afstå fra angreb på iranske atom- eller energifaciliteter, der kan føre til en dramatisk eskalering mellem landene.

Joe Biden har også opfordret Israel til ikke at angribe iranske olieinstallationer. Årsagen er ifølge nogle kommentatorer blandt andet, at demokraterne ikke ønsker, at olieprisen skal stige lige før det amerikanske præsidentvalg den 5. november, om to uger og en dag.