Nyt

Over halvdelen af amerikanerne (52%) siger, at de og deres familie har det værre i dag, end de havde det for fire år siden, mens 39% siger, at de har det bedre, og 8% siger, at de har det nogenlunde som for fire år siden.

Svarene i 2024 ligner mest dengang, George H.W. Bush tabte valget til den demokratiske kandidat Bill Clinton i 1992, ifølge Gallup.

Gallup har stillet følgende spørgsmål før et præsidentvalg siden 1984:

“Vil du sige, at du og din familie har det bedre nu, end I havde det for fire år siden, eller har I det værre nu?”

De seneste resultater er fra en meningsmåling fra 16.-28. september, som også viser, at der er forskelle mellem partimedlemmers opfattelser på dette område.

Demokrater (72%) er meget mere tilbøjelige end uafhængige (35%) eller republikanere (7%) til at sige, at de har det bedre i dag, end de havde det for fire år siden, ifølge Gallup.

Af grafen kan vi se, at 2020 var året, hvor flere amerikanere (55%) end nogensinde sagde, at de havde det bedre end for fire år siden. Ikke alene havde Trump regeret landet i fire år, men pandemien hærgede stadig USA og verden.

Er du bedre stillet, end du var for 4 år siden?

Det var Ronald Reagan, der gjorde spørgsmålet “har du det bedre end for 4 år siden?” berømt i sin afsluttende replik i debatten med Jimmy Carter den 28. oktober 1980. Reagan sagde:</p

Næste tirsdag er valgdag. Næste tirsdag skal I alle gå til stemmeurnerne; I skal stå der i stemmeboksen og træffe en beslutning.

Jeg tror, at når I træffer den beslutning, kan det være godt at spørge jer selv: Er du bedre stillet, end du var for fire år siden?

Er det lettere for dig at gå ud og købe ting i butikkerne, end det var for fire år siden?

Er der mere eller mindre arbejdsløshed i landet end for fire år siden?

Er USA lige så respekteret rundt om i verden, som det var?

Føler du, at vores sikkerhed er lige så sikker, at vi er lige så stærke, som vi var for fire år siden?

Og hvis du svarer ja til alle disse spørgsmål, så synes jeg, at valget er meget indlysende med hensyn til, hvem du skal stemme på.

Økonomien er vigtigere end noget andet emne

Amerikanernes opfattelse af, om de har det bedre, har historisk set været knyttet til, hvordan de ser på den amerikanske økonomi, hvilket afspejles i Gallups månedlige Economic Confidence Index (ECI).

ECI-indekset, som går fra -100 til +100, ligger i øjeblikket på -26, og 39 procent siger, at de havde det bedre økonomisk for fire år siden.

Gallup har sporet ECI siden 1992. Siden starten har den højeste ECI-score været +56 i januar 2000, efter 7 år med Bill Clinton i Det Hvide Hus. Den laveste var -72 i oktober 2008, efter 7 år med George W. Bush.

Gallup skriver, at tidligere præsident Trumps nederlag til nuværende præsident Biden i 2020 var et tegn på, at ikke-økonomiske faktorer var vigtigere for vælgerne det år.

Ifølge Gallup har ECI-indekset for det meste været negativt i de sidste fire år. I 2022, da inflationen nåede nye højder, var målingerne de værste siden recessionen i 2007-2009.

I løbet af de sidste tre år har amerikanerne nævnt inflationen som det vigtigste økonomiske problem for deres familie, ifølge Fox News

.

ECI-undersøgelsens resultater viser, at omkring 46 procent af amerikanerne siger, at deres nuværende økonomiske forhold er “dårlige”, omkring 29 procent beskriver dem som “kun rimelige”, mens 25 procent siger, at de er “gode” eller “fremragende”.

Desuden siger 62 procent, at økonomien vil blive værre, mens 32 procent siger, at den vil blive bedre. Undersøgelsen viste også, at de emner, der bekymrer vælgerne mest, når de går til stemmeurnerne, er økonomien (21 procent), indvandring (21 procent), regeringen (17 procent) og inflation (14 procent).

En nyere meningsmåling fra Fox News, foretaget 11.-14. oktober, viser, at økonomien stadig er vigtigere end noget andet emne. Fyrre procent siger, at det er det vigtigste emne, når de skal beslutte, hvem de vil stemme på som præsident.

Under halvt så mange prioriterer indvandring og abort, og langt færre nævner emner som valgets integritet, sundhedspleje, klimaændringer, våben, kriminalitet og udenrigspolitik.

Document er en frygtløs og uafhængig avis, der fortæller dig sandheden. Abonner her.

Er du træt af, at medierne ikke fortæller dig alt? Støt det frie og uafhængige Document.

Køb “The Strange Death of Europe” her

Køb “The Dying Citizen” af Victor Davis Hanson som paperback eller som e-bog!