Dag: 19. oktober 2024

En drone kom ind over Cæsarea og sigtede på Netanyahu-familiens hjem, sagde premierministerens kontor. Netanyahu opfattede det som et mordforsøg. Det kan give bagslag for Iran, som allerede har et angreb i støbeskeen.

Les Mer...

Udsalg i Chicago. Hundredvis stormede og plyndrede et stillestående godstog, mens det ventede på at skifte til en anden toglinje. Troede det var et udsalg Mindst seks personer er blevet anholdt, efter at en stor gruppe tyve fredag for en uge siden røvede et Union Pacific-tog på Chicagos West Side, som var stoppet, mens det […]

Les Mer...

Ukjente kunstnere, 1600-tallet. Tempera og forgylling på tre, 102 х 82 cm, Kolomjenskoje-muséet. Det tekstlige grunnlaget finner vi i Jacobs proto-evangelium, en apokryf datert til c. 145 evt. Innledningsvis berettes det om Marias foreldre Anna og Joachim, som i tradisjonen regnes som Jesu mormor og morfar. De regnes begge som helgener i både ortodokse og […]

Les Mer...

To oppositionspolitikere blev dræbt af bevæbnede mænd i Mozambiques hovedstad Maputo fredag aften, ifølge deres parti Podemos. Der blev for nylig afholdt et valg, som oppositionen mistænker for at være manipuleret.
Norge har i årevis ydet bistand til Mozambique, hvor Frelimo har regeret i 50 år. I 2023 beløb det sig til 600 millioner svenske kroner.

Les Mer...

Intet kan stoppe invasionen. Keir Starmer og hans regering mangler viljen til at gøre noget. Hvis nogen skal deporteres, sørger liberale dommere for at omstøde beslutningerne.

Les Mer...

Den højteknologiske, demokratiske retsstat Israel ligger på Mellemøstens mørke politiske mødding og lyser op som en strålende diamant. Et smerteligt skue for en regent, der mener, at enevælden eller kalifatet er den ideelle styreform for ethvert lands borgere.  FN har derfor over årene udviklet sig til en diktatorernes legeplads, hvor en stor del af tiden går med at genere og chikanere Israel og dets demokrati.

Les Mer...

Den polske fiolinist og komponist Henryk Wieniawski (1835-1880) har skrevet noen ofte spilte verker, som Legende oc Scherzo-tarantelle. Men flere andre av hans verker er absolutt verdt å både høre – og ikke minst spille. Her spiller David og Igor Ojstrakh hans Etude-caprice op.18 nr.2 i Ess-dur fra 1862.

Les Mer...

Den amerikanske forfatter, journalist og tidligere politisk aktive på venstrefløjen Naomi Wolf, er et af de bedste eksempler på, at corona-vanviddet har ført til ”redpilling” af intellektuelle giganter, der nu kæmper for at redde menneskeheden.

Wolf er en af mange, der har sat sit liv og sin karriere på stand by for med alle sine til rådighed stående talenter at afsløre, hvad der nøjagtigt er gået for sig siden den erklærede pandemi og introduktionen af mRNA indsprøjtningerne.

Les Mer...

Tolv mænd fra Bangladesh og Egypten er på vej tilbage til Italien efter at være ankommet til en interneringslejr i Albanien onsdag. Fire andre er allerede blevet sendt tilbage.

Les Mer...

NATO overvejer, om der skal etableres en fremskudt operationsbase for Global Hawk-dronen i Norge.
Ifølge Norsk Forsvarsforum overvejer NATO flere steder i Nordeuropa til en sådan fremskudt operationsbase for de 15 meter lange droner, som har et vingefang på helt op til 40 meter, og Norge er en af mulighederne.

Les Mer...