Nyt

Den marokkanske “Rolex-imam” Abdelhamid købte Rolex’er og Mercedes’er for penge, han samlede ind for at hjælpe fattige pilgrimme med at komme til Mekka. Han er nu i fængsel.

De tyske myndigheder har anholdt en 33-årig marokkansk salafist. Han er en populær webimam på de sociale medier, ifølge BBC Arabic.

Hjælper fattige pilgrimme

Han kalder sig Abdelhamid på TikTok, og alene der har han mere end 611.000 følgere. På YouTube har han lige under 100.000 følgere. Han er kendt for at engagere et ungt publikum i religiøse og også sekulære spørgsmål. Flere af hans TikTok-videoer har over to millioner visninger.

Salafistisk propagandist

Abdelhamids rigtige navn er Dehran Asanov. Han anses for at være en af Tysklands mest indflydelsesrige salafistiske propagandister. Der kan være mere end tusind tilhørere, når han prædiker i moskeer. Han prædiker en bogstavelig fortolkning af Koranen, at sharia er overlegen i forhold til verdslige love, og at kvinder er underordnet mænd.

Han har brugt sin popularitet til at indsamle hundredtusindvis af euro til det fromme formål at bygge moskeer og hjælpe pilgrimme med at komme til Mekka. Alle donationer ville blive “tilbagebetalt i graven”.

Pengene omdirigeret

Det er dog kommet frem, at de indsamlede midler er blevet omdirigeret fra moskeer og pilgrimme til Rolex og Mercedes – og andre luksusvarer.

Abdelhamid bliver anholdt for at sikre, at han ikke tager pengene med sig og flygter til Dubai.

Under ransagningen af hans hjem beslaglagde efterforskerne 2.000 euro i kontanter og en række Rolex-ure. De sikrede også hans bil.

– Ikke en from borger

Minister Herbert Reul fra Nordrhein-Westfalen sagde ifølge Welt, at myndighederne “længe har vidst, at dette ikke er en from borger”:

– Med sine tirader på internettet opildner han til had og ophidselse og planter islamistiske ideer i hovedet på unge mennesker.

Risikerer lang tid bag tremmer

Abdelhamid er anklaget for bedrageri og risikerer, hvis han bliver dømt, en fængselsstraf på alt fra et til ti år.

Salafisme er en fundamentalistisk bevægelse inden for sunni-islam, som opstod i slutningen af det 19. århundrede.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark
Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark