Nyt

Israelske embedsmænd siger med stor sikkerhed, at Hamas-lederen Yahya Sinwar er død. Det var under en konfrontation med tre terrorister i Gazastriben onsdag, at israelske soldater blev overraskede over at opdage, at en af de dræbte var Sinwar.

Den endelige retsmedicinske bekræftelse vil tage et par timer, men Israel annoncerer allerede nyheden.

Ifølge rapporter mente embedsmænd med stor sikkerhed, at liget var Sinwars, men en positiv identifikation forventedes at tage flere timer.

Det er en stor sejr for Israel, at manden, der organiserede 7. oktober, er blevet elimineret. Israelerne har jagtet ham i mere end et år, men han har altid omgivet sig med gidsler for at beskytte sig. Man mener, at de seks gidsler, der blev henrettet af Hamas for et par uger siden, var hans livsforsikring. Derfor var der ikke noget, der forhindrede soldaterne i at dræbe ham.

Tjenestemanden sagde, at sikkerhedstjenesten anser det for “meget sandsynligt”, at den terrorist, der blev dræbt af IDF, var Sinwar.
Medlemmer af sikkerhedskabinettet blev informeret om, at Hamas-lederen Yahya Sinwar med stor sandsynlighed er død, sagde to embedsmænd med kendskab til sagen sent torsdag eftermiddag. To af Israels største tv-stationer, Kan og Channel 12, citerede også israelske embedsmænd for at sige, at Sinwar er død.

 

Køb Giulio Meottis “De nye barbarer” fra Document Forlag her! Køb e-bogen her.