Nyt

EU’s udenrigskommissær Josep Borrell mener, at USA er alt for tålmodig med Israel, når landet får en frist på 30 dage til at levere forsyninger til Gaza. Borrell er bekymret for palæstinensernes humanitære situation. Han fører selv en krig i Ukraine, som påvirker civilbefolkningen.

EU’s udenrigschef Josep Borrell kritiserer USA for at give Israel hele 30 dage til at forbedre den humanitære situation i Gazastriben.

På en pressekonference i Bruxelles torsdag beskrev Borrell situationen i Gazastriben som katastrofal.

Han synes også at kritisere, at USA kun vil indstille våbenleverancerne til Israel, hvis den humanitære situation ikke forbedres inden for 30 dage.

– USA har fortalt Israel, at de er nødt til at forbedre den humanitære støtte til Gaza, men de gav en måneds forsinkelse. En måneds forsinkelse, mens folk bliver dræbt i det nuværende tempo. Det er for mange mennesker,” siger Borrell.

Den amerikanske advarsel til Israel kom onsdag. Det er første gang, at Biden-administrationen har udsendt en sådan advarsel i forbindelse med våbenleverancer. (NTB)

.

Magter i EU – Spanien, Irland og Frankrig – ønsker at anlægge en meget hårdere linje over for Israel. Israel er i krig med en stormagt, som har til formål at ødelægge staten. Borrell bruger ligesom udrenrigsminister Barth Eide humanitære hensyn som et våben mod Israel.

Men de taler slet ikke om den humanitære situation i den krig, de selv fører i Ukraine.