Dag: 16. oktober 2024

Nikolai Astrup (1880-1928). Fargetresnitt med håndkolorering, 18,5 x 19 cm, privateie. Vi finner en del godbiter ved Grev Wedels Plass Auksjoner i Oslo, ved Høstens utvalgte den 27. november 2024, og dette er en av dem. Innleveringen foregår fortsatt, og det er for tiden ikke gitt noen prisantydninger, men et annet eksemplar av det samme […]

Les Mer...

Mindehøjtidelighederne for lærerne Samuel Paty og Dominique Bernard, som begge blev dræbt af islamister, blev afbrudt i mange franske skoler mandag. “Allahu akbar!” blev råbt under et minuts stilhed tre steder i blot et af Frankrigs 100 distrikter. I 2023 registrerede Frankrigs undervisningsministerium hele 230 forstyrrelser af disse mindehøjtideligheder på skoler rundt om i landet, skriver Le Monde.

Les Mer...

I dag, den 16. oktober, er det fire år siden, at den franske lærer Samuel Paty blev myrdet af en islamistisk terrorist efter at have vist et billede af profeten Muhammed i en lektion om ytringsfrihed. I 2023 blev læreren Dominique Bernard myrdet, også det af en tjetjener på terrorlisten.

Les Mer...

Tyveri af valnødder og vandalisering af træer er et tilbagevendende problem i Torup Slotspark uden for Malmø. Det skriver SVT. Friskplukkede og kogte valnødder er en delikatesse for mange af de tusindvis af besøgende, der lagde vejen forbi valnøddefestivalen i Torup i weekenden. Men tyve stjæler sække med valnødder ved høsttidspunktet og bringer tilbuddet til […]

Les Mer...

Der er nylige domme, der tyder på, at Højesteret vægter hensynet til demokratiet, retsstaten og ytringsfriheden højere end en blind og bogstavtro fortolkning af § 266 b. Morten Messerschmidt kan således med sindsro afvente konsekvenserne af den kommende retsproces.

Les Mer...