Nyt

Buschauffør Einar Kristoffer Berg i Tromsø har fået nok og siger offentligt fra over for muslimske kolleger, der kræver, at ikke-muslimer forlader pauserummet for at trække et bedetæppe frem og bede.

I et indlæg er Einar Kristoffer Berg fra Kvaløysletta oprørt over situationen. De har trods alt et pauserum, hvor de laver sig en kop kaffe mellem deres lange rejser i Nordnorge.

Men så enkelt er det ikke. Selv om han understreger, at han er glad for sit job, og at de gør alt, hvad de kan, for at hjælpe andre kolleger, som har sprogproblemer, så synes han ikke, at det, han kalder et “internationalt miljø”, er noget stort problem.

På ét område er det dog blevet et problem, skriver han i et indlæg i Nordnorsk debatt.

Vi har indrettet pauserum ved endestationer som Eidkjosen, Solligården og Skattøra. Der har alle chauffører adgang til et toilet og mulighed for at lave en kop kaffe mellem nogle af turene. Og selvfølgelig er disse pauserum ofte i brug fra tidlig morgen til sen aften.

Men for nylig er disse pauserum også blevet brugt som BØNNERUM for nogle af vores muslimske chauffører. Det er noget, som vi, der ikke er muslimer, reagerer stærkt på. Vi reagerer på, at de, der er kommet her til os, selvfølgelig af forskellige grunde, skal bede os, der ikke er muslimer, om at gå væk fra vores stuer, så de ikke bliver forstyrret under bønnen! Og vi synes, det er meget ubehageligt, at når vi sidder der med vores kaffekop, så kommer der en muslimsk kollega for at bede.

Berg påpeger, at der selvfølgelig er religionsfrihed i Norge, men det betyder ikke, at “vi kristne”, som han skriver, kan praktisere vores tro, hvor det passer os.

Vi har vores kirker og bedehuse/menighedshuse. Muslimer har deres moskeer, ikke sandt? De af os, der føler behov for det, kan sikkert finde et ledigt kirkerum døgnet rundt. Men de, der har en muslimsk tro, bør praktisere deres tro, hvor det passer dem. Det er ikke tilfredsstillende!

Men så snart Berg rejser spørgsmålet, får han racismekortet kastet efter sig.

Hvis man vil løse en konflikt, må man tale med hinanden. Men hvis man nævner, at vi fra den kristne del af verden ikke ønsker, at vores stuer rundt omkring i byen skal bruges som bederum, så bliver racismekortet straks kastet!

Selvfølgelig er vi ikke racister, ikke på nogen måde! Vi ønsker at løse et problem, som er ved at blive vanskeligt og ubehageligt for os. Netop fordi vi føler, at nogle af jer muslimske kolleger ikke respekterer forbuddet mod at bruge pauserummene eller vores kantine på Gimle som bederum. Selvfølgelig skal I have lov til at bede jeres bønner, helst døgnet rundt for vores skyld. Men lad venligst være med at praktisere din tro på vores fælles arbejdsplads.

Uncensurerede nyheder. Abonner på gratis og uafhængig Document.

Er du træt af medier, der ikke fortæller dig alt? Støt det frie og uafhængige Document.

Køb billetter til læsermødet onsdag den 16. oktober her!