Nyt

Israel Defence Forces (IDF) siger, at Hizbollah bruger Unifil-ansatte som »menneskelige skjolde« ved at operere fra en tunnel, der ligger mindre end 100 meter fra deres base.

IDF siger, at dette er indgangen til en Hizbollah-angrebsstyrke.
Det er en af to sådanne styrker, som ligger et stenkast fra en FN-base, hvor internationale soldater har roteret ind og ud i årevis for at forhindre en ny krig i at bryde ud, skriver The Telegraph.

Under fredsaftalen efter krigen i 2006 blev parterne enige om, at området mellem Litani-floden og den israelske grænse skulle være en demilitariseret zone. Det blev fastslået i FN’s Sikkerhedsråds resolution 1701.

Unifil blev sendt ind i området for at sikre, at parterne overholdt aftalen. Israel trak sine styrker tilbage som aftalt. Hizbollah har dog aldrig forladt området, og har konstant brugt regionen til at affyre raketangreb mod Israel.

FN-styrkerne har hverken vist evne, eller vilje, til at løse problemet. Nu har Israel fået nok.

The Telegraph har sendt journalister til stedet og set realiteterne med egne øjne.

Journalisterne blev ledsaget til området af israelske soldater søndag. Senere samme dag beordrede Israels premierminister Benjamin Netanyahu FN til, at trække styrkerne tilbage fra det sydlige Libanon »øjeblikkeligt«.

“Jeres afvisning af at evakuere Unifil-soldaterne har gjort dem til Hizbollahs gidsler. Det sætter både deres og vores soldaters liv på spil,« sagde Netanyahu.
Norges udenrigsminister, Espen Barth Eide, har naturligvis fordømt Israel, efter at en IDF-tank kørte ind på en Unifil-base, og beskrevet det som en overtrædelse af international lov.

– Tvungen indtrængen mod en FN-position er en overtrædelse af Folkeretten. Unifil er i Libanon med et klart mandat fra FN’s Sikkerhedsråd,« skriver Eide på X.

Eide opfordrer også alle parter til at respektere FN-resolution 1701, men nævner ikke, at Hizbollah fuldstændig har ignoreret den i 18 år.

Forced entry of a UN position is a breach of international law.⁰⁰@UNIFIL_ is in #Lebanon with a clear mandate from the Security Council.

I strongly condemn any attack on UN peacekeepers and I urge Israel to respect international law.

All parties must adhere to UNSC res 1701. https://t.co/i2YxCNIzYh

— Espen Barth Eide (@EspenBarthEide) October 13, 2024

»Det vigtigste er at se nærheden til FN. Det er lige her,« sagde en israelsk soldat til journalister, mens han stod over indgangen til tunnelen.

– For at bygge en tunnel som denne har man brug for en masse udstyr. Man kan ikke skjule det. Vi synes, det er meget mærkeligt, at FN ikke så disse aktiviteter,« tilføjede general Yiftach Norkin.
General Norkin er chef for den division, der nu kontrollerer området.

De to tunneler, som IDF afslørede, ligger kun ti meter fra hinanden.

Den ene var en observationspost for Hizbollah, som indsamlede efterretninger om israelske landsbyer på den anden side af grænsen.

Den anden blev brugt til at affyre panserværnsraketter mod israelske landsbyer, indtil israelske soldater invaderede det sydvestlige Libanon i sidste uge.

Der er fundet omkring 100 andre Hizbollah-poster i det kvadratkilometer store område, som general Norkins division har taget kontrol over.

General Norkin indrømmede, at Unifil-tropperne »blev beskadiget af vores handlinger« i de seneste dage, »men som du kan se, er det meget kompliceret at operere i disse områder, når Hizbollah bruger FN-baser som menneskelige skjolde«.

– De opererer meget tæt på dem. Når en kampvogn eller en anden IDF-styrke ser, at Hizbollah er ved at angribe os, skyder vi tilbage,« tilføjer Norkin.
IDF’s talsmand Nadav Shoshani sagde, at Hizbollah havde udført mere end 24 angreb ved at affyre raketter i nærheden af Unifil-poster, »i nogle tilfælde kun ti meter væk«.

»Hizbollah har målrettet placeret sine våben i områder som f.eks. i nærheden af Unifil-baser,« sagde Shoshani.
Han fortsatte med at sige, at 25 israelske soldater er blevet såret efter et »planlagt Hizbollah-angreb i umiddelbar nærhed« af en Unifil-post, hvor Hizbollah er kendt for at operere.

Hizbollah har valgt at bringe slagmarken tæt på Unifil-positioner … et mønster, som Hizbollah opererer efter,« tilføjede Shoshani og sagde, at Hizbollah ønsker at ›trække Unifil ind i skudlinjen.
IDF mener tydeligvis, at Unifil bør genoverveje, om de virkelig ønsker at fungere som menneskelige skjolde for terrorgruppen Hizbollah.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp e-boken her!

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.