Kopierede/fra hoften


Obama holdt en tale i Pittsburgh torsdag, som skulle være en støtte til Kamala, men i stedet fremmedgjorde han sorte mænd ved at være nedladende og patroniserende. De forstår ikke deres eget bedste og har brug for en rig berømthed som Obama til at fortælle dem, hvad de skal stemme.

Biden og Harris har drevet amerikanerne gennem den værste inflation i årtier. Folk kan ikke betale deres regninger. Så kommer de rige og siger, at det er »oplevet fattigdom«.

De sorte reagerer, som de gjorde, da de hvide ville fortælle dem, hvordan de skulle organisere deres liv: De rejser sig og spørger, om de er tilbage på plantagen.
Sorte lader sig ikke længere narre af, at foredragsholderen er sort eller mulat som Obama. De kræver at blive behandlet med samme respekt som alle andre.
Det er lighed.

Men den norske udgafe af Ritzau, NTB, undlader at rapportere, hvad der var vigtigst ved talen. Nedladenheden og det faktum, at Obama, som skulle hjælpe Kamala, skød sig selv i foden.

Tidligere præsident Barack Obama langede ud efter Donald Trump, da han holdt valgmøde for at samle støtte til Kamala Harris.
– »Jeg forstår, hvorfor folk vil have nogen til at ruske op i tingene. Jeg forstår, at folk er frustrerede og tænker, at »vi kan gøre det bedre«. Men jeg forstår ikke, hvordan nogen kan tro, at Donald Trump vil ruske op i tingene på en måde, der er god for jer,« sagde Obama til forsamlingen på et universitet i Pittsburgh, Pennsylvania.
Harris kæmper for at tiltrække mandlige vælgere – især sorte mænd – og Obama henvendte sig direkte til dem med følgende budskab.
– En del af mig tror, at I bare ikke helt har fornemmelsen af en kvinde som præsident, så I finder på andre muligheder og forklaringer.
Den tidligere præsident sagde også, at Trumps tendens til at tale ned til andre ikke er et tegn på ægte styrke.
– Overvejer du ikke at stemme på eller støtte en person, som har en historie med at tale ned til dig, fordi du tror, det er et tegn på styrke, fordi det er at være en mand? At presse kvinder på det? Det er uacceptabelt,« sagde Obama.
Han kaldte Trumps planer om at sælge bibler for at skaffe penge til sin valgkampagne for »sindssyge« og brugte samme ord om Trumps omfavnelse af konspirationsteorier.
Da publikum buhede af Trump, bad Obama dem om at »ikke buhe, men stemme.« (NTB)

Obama har været mediernes favorit lige siden 2004. De har båret ham på en gylden stol. Den ukritiske tilbedelse af Obama var en vigtig forudsætning for hadet til Trump. Obama identificerede Trump som den, der ville ødelægge hans arv i Det Hvide Hus. Han hadede Trump og satte sig for at ødelægge ham.
Han spillede endnu mere åbent på racisme. Men efter fire år med Biden/Harris fungerer det ikke som før. De mest progressive demokrater nogensinde i Det Hvide Hus har bevist, at de ikke kan regere. De har ødelagt folks økonomi ved at trykke penge – 7.000 milliarder dollars. Og hvem betaler for det? Milton Friedman formulerede det kortfattet tilbage i 70’erne, da USA også oplevede inflation:

 

Man mistænker, at det er en af grundene til, at Kamala ikke vil være specifik omkring sit økonomiske program: Hun vil blive ved med at trykke penge. Mere gas på den nedadgående bakke nu, og det vil gå hurtigt ud over klippen. USA kan blive til Venezuela. Har nok vælgere indset dette til at stemme på Trump? Eller tør Demokraterne også stjæle dette valg?

Det opmuntrende er, at oprigtige sorte genkender bedraget. Hvornår får vi norske indvandrere, som kaster velfærdssnoren af sig og omfavner principperne for et frit samfund?

Den norske stat har en pengesæk, som gør, at de kan holde skibet flydende i lang tid, men den er ikke længere til gavn for den norske befolkning. Der er et andet regnskab, og nu skal nordmændene betale for både sig selv og statens fest.

Det er det, valget i 2025 kommer til at handle om.

Derfor er der meget at lære af Demokraternes cirkusnummer.