Nyt

Klimabevægelsen gjorde hende berømt. Nu bruger aktivisten Greta Thunberg sin berømmelse til at hade jøder.

Den tyske CDU-politiker Alexander Throm mener, at Greta Thunberg har bevist, at hun er jødehader, og kræver, at Tyskland indfører indrejseforbud for aktivisten.

Greta Thunberg startede som klimaaktivist, men har i løbet af det seneste år valgt at fokusere på den pro-palæstinensiske sag. Hun er blevet set ved en række pro-palæstinensiske og pro-Hamas-demonstrationer både i Sverige og i udlandet.

Forud for årsdagen for det værste massemord på jøder siden Holocaust valgte Thunberg at rejse til Tyskland for at deltage i haddemonstrationer, herunder en voldelig anti-israelsk demonstration i Berlin.

Tysk politi har anset Thunberg for at være “en voldelig deltager”, og politiet valgte at opløse en pro-palæstinensisk teltlejr i Dortmund forud for et annonceret besøg af aktivisten.

Thunberg erklærede sit syn på politiets handlinger i et indlæg på X, hvor hun iført en kheffiye blandt andet beskyldte tysk politi for at forhindre protester mod “israelsk folkemord”. Nu ser Tyskland ud til at have fået nok af Gretas åbne antisemitisme og had til Israel.

»Thunberg rejste specifikt til den tyske hovedstad for at deltage i en haddemonstration mod Israel og jøder.

Indhyllet i et palæstinensisk tørklæde og med en lyserød Corona-maske for ansigtet råbte hun slagord mod den jødiske stat og stillede op til selfies med de værste jødehadere”, skriver Bild og kalder Thunberg for en ‘persona non Greta’.«

Det har nu fået advokaten og politikeren Alexander Throm, som sidder i den tyske forbundsdag og er CDU’s indenrigspolitiske talsmand, til at kræve, at Tyskland indfører et indrejseforbud for Thunberg.

»Der er ikke plads i Tyskland til jødehadere som Greta Thunberg,« sagde Throm i et opfølgende interview med den tyske avis.

»Enhver, der kommer ind i landet for at agitere mod Israel og bagtale politiet, har ingen plads i Tyskland. Jeg mener, at det ikke kun er passende, men endda nødvendigt for forbundsindenrigsministeren at udstede et indrejseforbud mod denne antisemit i fremtiden,« tilføjede Throm.

Philipp Woldinskriver i Deutsche Welt, at mange, der tidligere har idealiseret Thunberg og skabt en personkult omkring hende, nu er tvunget til at indse, at hendes tanker er meget mørkere end at beskytte klimaet: Hun er også aktivist for det, Woldin kalder »et åbent had mod jøder«.

Nu opfordrer han klimabevægelsen til at gøre op med det idealiserede billede af Thunberg.