Nyt

Det dynasti, der har domineret højrefløjen i årtier, ser ud til at være på vej mod yderligere turbulens, efter at Marine Le Pens niece Marion Maréchal, har lanceret sit eget politiske parti.

Maréchal (34) har længe haft et had-kærlighedsforhold til sin tante. Hun insisterer dog på, at hendes nye parti, Identité-Libertés, vil arbejde sammen med Le Pens Rassemblement National for at hjælpe Le Pens parti med at sikre sig magten, skriver The Times.

»Vores mål er ikke at splitte den nationale lejr, men at styrke den,« siger Maréchal, som også lover at støtte Le Pen ved præsidentvalget i 2027.

Ikke desto mindre peger hun på en række politiske uenigheder, især om kristendommens og den private sektors rolle. Det kan føre til yderligere spændinger i en familie, der allerede er kendt for interne konflikter.

Maréchal siger, at det nye parti vil være »anti-våben, anti-statslige overførsler og anti-skattemæssig afpresning«.

Hun siger, at hun vil bryde med den »mentale socialisme«, der dominerer Frankrig, og vil kæmpe for »forsvaret af vores identitet med en drastisk reduktion af indvandringen, afvisning af islamisering og bekræftelse af vores kristne arv«.

Det er et klart brud med Le Pen, som er en ivrig forsvarer af fransk sekularisme, og også af statslig indgriben i økonomien.

Maréchal lancerede sit nye parti på årsdagen for slaget ved Lepanto i 1571, hvor Den Hellige Liga, en koalition af katolske magter, besejrede Det Osmanniske Rige. Denne sejr markerede afslutningen på den muslimske ekspansion omkring Middelhavet.

Dagen, den 7. oktober, markerede også årsdagen for terrorangrebet på Israel.

Maréchal har været kritisk over for Le Pens sololøb og manglende vilje til at danne koalitioner, som f.eks. den italienske premierminister Giorgia Meloni, som hun beundrer.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.