Nyt

Dansk Folkepartis leder, Morten Messerschmidt, er blevet sigtet for racisme, siger han på X. Han blev i 2002 dømt for en hvervekampagne, der indeholdt en prognose om Danmark ti år ude i fremtiden. Nøgleord: Voldtægt, grov vold, utryghed, bandekriminalitet. Messerschmidt mener nu, at kampagnen var en sand forudsigelse. Ikke desto mindre bliver han retsforfulgt igen.

Det er endnu uvist, om anklagemyndigheden vil vinde en sådan sag. Tingene har tydeligvis bevæget sig i Dansk Folkepartis retning. Skal det ikke være tilladt at sige det højt?

Ifølge Ritzau lyder anklagen blandt andet på, at opslaget “indeholder to billeder; et billede af tre blonde kvinder med underteksten ‘Danmark i dag’ og et billede af tre hætteklædte, blodplettede mænd, der viser Koranen med underteksten ‘Danmark om 10 år’.”

Messerschmidt oplyser, at han er sigtet efter straffelovens § 266b om diskrimination.

Messerschmidt var næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom i 2002. I dag er han partiets leder.

Det ser ud til, at sagen, som Messerschmidt blev dømt for, er blevet et spørgsmål om prestige. Han genudsendte tweetet sidste år. Nu kommer anklageskriftet. Men indholdet er langt mindre kontroversielt i dag, end det var i 2002. Debatten har også bevæget sig videre. Alligevel rejser anklagemyndigheden tiltale mod ham.

Danske anklagere risikerer at gøre det samme, som demokraterne i USA gør sig skyldige i, og som Keir Starmer gør i Storbritannien: Politisering af retsvæsenet.