Nyt

I Kasakhstan skal elleve pædofile mænd, der er dømt for “forbrydelser mod mindreåriges seksuelle ukrænkelighed”, gennemgå tvungen kemisk massekastration. Der arbejdes på at skærpe loven til også at omfatte kirurgisk kastration. De pågældende mænd er blevet dømt for “forbrydelser mod mindreåriges seksuelle integritet«.

Parlamentsmedlem varetægtsfængslet

Dommen faldt samtidig med, at et parlamentsmedlem blev varetægtsfængslet for seksuelle overgreb og under en igangværende kampagne for at stramme landets love mod pædofile overgreb.

Retten har godkendt, at de elleve pædofile får indsprøjtninger hver anden uge. Fra i år vil sexforbryderne blive tvangsindlagt med libidoundertrykkende midler. De årlige omkostninger beløber sig til knap 4.000 kroner pr. pædofil.

Ikke streng nok

Anvendelsen af loven kommer midt i en igangværende kampagne for at skærpe lovene, så de omfatter kirurgisk fjernelse af kønsorganerne ved seksuelle overgreb mod børn, og falder sammen med fængslingen af parlamentsmedlemmet Sekikhan Zhakupov, som er anklaget for seksuelle overgreb mod en syvårig dreng. Hvis han bliver dømt efter de nuværende love, risikerer han kemisk kastration og en lang fængselsstraf, ifølge det tyrkiske website Yenisöz.

Strenge love

Kasakhstan har nogle af verdens strengeste love mod udøvelse af pædofili. Officielle oplysninger om forbrydernes adresser offentliggøres, når de har afsonet deres straf, så forældrene kan forebygge potentielle farer. Men mange mener, at lovene ikke går langt nok.

Elnur Beisenbaev, parlamentsmedlem og partisekretær for det regerende Amanat-parti, mener, at regeringen er “ryggesløs” og blød over for pædofile, der ikke insisterer på kirurgisk fjernelse af deres kønsorganer.

– Seksuelle krænkelser mod børn sker oftere og oftere. Ved at lade voldtægtsmænd gå frit omkring giver vi dem mulighed for at begå nye forbrydelser. Jeg mener ikke, at de er mennesker.

Menneskerettigheder

Beisenbaev foreslår en ny lov, og regeringen er med på den, men er bekymret for, at hans forslag vil krænke menneskerettighederne.

 

 

Købe: Når danskere bøjer af Islamiseringen af Odense