Nyt

Israels forsvarsstyrker sagde mandag, at de har sendt flere tropper til Libanon for at deltage i den invasion, der blev indledt i sidste uge for at bekæmpe Hizbollah.

Israel har gravet sig dybere ned på en anden front, mens det fortsætter sine luftangreb mod Hamas i Gaza, rapporterer New York Times.

Det åbenlyse mål med invasionen er først og fremmest at ødelægge Hizbollahs tunneler og våbenlagre. Men samtidig vil Israels forsvarsstyrker presse Hizbollah til at overholde FN’s Sikkerhedsråds Resolution 1701, som krævede, at alle Hizbollah-styrker skulle trække sig tilbage nord for Litani-floden.

Dette skulle skabe en bufferzone mellem den iransk-støttede terrorgruppe og Israels grænser. Men Hizbollah har aldrig overholdt aftalen fra 2006.

Under dagens mindehøjtidelighed for etårsdagen for terrorangrebet den 7. oktober angreb Hamas Israel med raketter fra byen Khan Younis i Gaza.

Israel har også gennemført luftangreb mod Houthi-militsen i Yemen i de seneste dage, og premierminister Benjamin Netanyahu har lovet at gøre gengæld for Irans missil- og droneangreb på hans land sidste tirsdag.

Både Hamas og Hizbollah er stedfortrædende terrorister for ayatollaherne i Teheran.

IDF siger, at Hamas’ militære kapacitet i Gaza stort set er blevet udryddet, men Hamas er stadig i stand til at affyre droner og raketter.

Over 700 IDF-soldater og 67 israelske politibetjente har mistet livet siden 7. oktober 2023.