Debat

Den britiske premierminister sagde, at der “ikke er nogen militær løsning” på krisen i Mellemøsten, da han talte til parlamentet på årsdagen for angrebene den 7. oktober.

“For at sige det lige ud, så kan regionen ikke tolerere endnu et år af dette,” sagde Keir Starmer under sin tale til parlamentet i dag.

Starmer opfordrede også “alle parter” til at “tage et skridt tilbage og finde modet til at vise tilbageholdenhed”, ifølge The Telegraph.

I praksis betyder det, at han opfordrer Israel til ikke at gengælde angreb fra alle sider, som nu også omfatter hovedfjenden Iran.

Den israelske regering har altid gjort det klart, at den ikke vil opgive kampen, før Hamas er knust, og alle gidslerne er tilbage i Israel. Nu er de israelske forsvarsstyrker også i Libanon for at bekæmpe Hizbollah, som begyndte sine angreb på Israel den 8. oktober sidste år, dagen efter terrorangrebet.

Det trækker også op til en alvorlig konflikt mellem Iran og Israel, efter at Iran to gange har gennemført store missilangreb mod sin hovedfjende.

Missiler bliver også fortsat affyret fra Yemen, og skibstrafikken i Det Røde Hav er lammet af houthi-terroristers angreb på civile skibe.

“Vi står sammen med alle de uskyldige ofre i Israel, Gaza, Vestbredden, Libanon og andre steder,” fortsatte Sir Keir.

Starmer synes at ignorere, at krigen faktisk blev startet af palæstinensiske terrorister. Det må gøre ham populær hos EU, som han konstant fedter for.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu har opfordret sine allierede til at støtte konflikten med Iran, ellers risikerer de at styrke “ondskabens akse”.

Hamas fejrede etårsdagen for terrorangrebet ved at angribe det centrale Israel med en spærreild af raketter for at forstyrre festlighederne i Israel.

Robert Jenrick, konservativt parlamentsmedlem og lederkandidat, har spurgt Keir Starmer, om han vil støtte inddragelsen af visa for Hizbollah-støtter i Storbritannien. Jenrick sagde:

“Vi må udrydde dem, der foragter vores land og vores værdier. Hvad vil premierministeren gøre for at inddrage visummet for dem, der opfører sig på denne måde i Storbritannien?”

Han opfordrede også regeringen til at forbyde Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC).

Sir Keir svarede:

“Vi er stolte af den demokratiske ret til at protestere i dette land, men det er uacceptabelt at støtte en forbudt terrorgruppe, og vi er nødt til at være meget klare omkring det og give politiet vores fulde støtte til at tage de nødvendige skridt, uanset hvor de er i Storbritannien.”

Mange mener, at de britiske myndigheder ikke følger op på det, Starmer siger her. I mange år har åbenlyse islamistiske terrortilhængere haft lov til at opholde sig på britisk jord, selv mens det konservative parti styrede landet i 14 år.

Starmer sagde også, at Israel skal tillade mere hjælp til Gaza, som han tidligere i sin udtalelse beskrev som et “levende mareridt”. Med andre ord kræver han, at Israel øger hjælpen til dem, der forsøger at nå deres erklærede mål om at udrydde Israel.

“Israel må handle nu, så vi kan yde humanitær hjælp forud for vinteren”

.

Labours premierminister gentog også den sædvanlige opfordring til en tostatsløsning og en øjeblikkelig våbenhvile.