Nyt

Næsten 1.000 migranter krydsede kanalen i små både i lørdags, det højeste antal i år

I alt 973 migranter i 17 både nåede Storbritannien og slog dermed den tidligere rekord for 2024 på 882 personer den 18. juni, skriver The Telegraph.

Dette sker, mens de franske myndigheder siger, at fire mennesker døde i forsøget på at krydse Kanalen lørdag, herunder en toårig dreng, der blev “trampet ihjel”. De andre ofre var en kvinde og to mænd. De døde i “to tragedier” på små både, ifølge præfekten i Pas-de-Calais-regionen i det nordlige Frankrig.

Mere end 40 migranter er døde i forsøget på at krydse Kanalen i år, fire gange så mange som i hele sidste år.

Jacques Billant, præfekt i Pas-de-Calais-regionen, sagde, at den franske kystvagt havde reageret på en båd med næsten 90 mennesker om bord, som var gået i stykker.

Det var her, de fandt en dreng, som var blevet trampet ihjel.

“Menneskesmuglerne har disse menneskers blod på deres hænder, og vores regering vil intensivere kampen mod disse mafiaer, som tjener deres formuer på at organisere disse dødsoverfarter”, sagde Billant.

Arbejdsregeringen ser ikke ud til at tage fat på problemerne. 13.038 migranter i 230 både har krydset Kanalen, siden Labour kom til magten for mindre end tre måneder siden. Tory-regeringen brød også sit løfte om at reducere antallet af bådmigranter.

26.612 mennesker i 503 både har nu krydset grænsen indtil videre i år, flere end på samme tid sidste år, men færre end i rekordåret 2022.

Robert Jenrick, tidligere immigrationsminister og kandidat til Tory-ledelsen, sagde:

“Det er det højeste antal, der har krydset kanalen på en enkelt dag i mange år. Starmer må rive sin farlige såkaldte ‘småbådsplan’ i stykker. Vores lands sikkerhed er på spil.

Han vil spærre kriminelle og terrormistænkte inde, efter at de er kommet hertil – vi bør stoppe dem i første omgang.”

Situationen var dog lige så slem, da det konservative parti var ved magten, og Jenrick var den ansvarlige minister.

Det er tydeligt, at briterne er ved at være trætte af de brudte løfter, der aldrig slutter. Her er nogle eksempler fra kommentarfeltet under artiklen.

Det er tydeligvis nemmere at smadre pensionisterne end banderne.

Det er pænt af de unge mænd at tage en symbolsk kvinde og et barn med i båden.

Dette land er ved at blive invaderet, og vi burde beskytte vores grænser med hær, flåde og snigskytter.

Der kommer et tidspunkt i alle nationers forfald, hvor folket vågner op og indser, at regeringen ikke længere kommer for at hjælpe dem.

Det er en skændsel, og jeg er forbløffet over, at de, der var i båden, hvor folk omkom, fik lov til at fortsætte deres taxirejse til Storbritannien i stedet for at blive ført tilbage til Frankrig.

Hvad ville Maggie have sagt eller gjort ved dette?

Mest læst

Retsstatens sidste udkald