Nyt

Både pro-israelske og pro-palæstinensiske demonstrationer og mindehøjtideligheder fandt sted søndag i en række lande forud for etårsdagen for Hamas-angrebet på Israel.

Dette er ifølge NTB-AP. Der er planlagt mindehøjtideligheder i hele Europa, Nordafrika og Asien, og de startede i dag. Højdepunktet forventes i morgen, den 7. oktober, som er årsdagen for terrorangrebet.

Mandag den 7. oktober er det præcis et år siden, at Hamas-krigere stormede ind over grænsen til Israel og tog livet af omkring 1.200 mennesker. Derudover blev omkring 250 israelere taget som gidsler.

NTB beskriver voldtægtsmænd, barnemordere og terrorister som “krigere”. Disse krigere kidnappede en baby, som nu er blevet holdt som gidsel i mere end halvdelen af sit liv, hvis barnet da stadig er i live.

Som sædvanlig gøres Hamas-bandens dødstal op. Men Israel støttes af nogle i nødens stund.

I Berlin marcherede hundredvis af pro-israelske demonstranter op ad Unter den Linden bag et banner med teksten “Mod al antisemitisme”, ledsaget af en politieskorte.

Med israelske flag vajende over hovedet råbte deltagerne “shalom” – fred. Der blev også råbt “Befri Gaza fra Hamas!” og “Bring dem hjem” med henvisning til de gidsler, der stadig holdes fanget i Gazastriben.

Også i Paris og London var der marcher, der viste støtte til Israel, som jo blev angrebet. I Sverige var støtten til Hamas utvetydig.

Svenske palæstinensiske grupper markerer årsdagen for massakren den 7. oktober


I muslimske lande fra Pakistan til Marokko deltog mange i store pro-palæstinensiske demonstrationer. Ummahen står sammen, uanset grusomheden.

Samtidig gik folk på gaden fra Pakistan til Marokko for at deltage i store pro-palæstinensiske demonstrationer.

I Marokkos hovedstad Rabat marcherede tusinder mod parlamentet og opfordrede regeringen til at ophæve sin 2020-aftale, der formaliserer landets bånd til Israel.

Demonstrationen i Rabat var en af de største i flere måneder. Marokkos regering har udtalt sig imod krigen i Gaza, men har bevaret sine bånd til Israel.

I Karachi blev der afholdt en stor pro-palæstinensisk demonstration, organiseret af landets største religiøse politiske parti, Jamaat-e-Islami. Partiets leder Hafiz Naeem Ur Rehman mener, at formålet er at “vække verden”.

“Vi demonstrerer for at fortælle USA, at de støtter terrorister,” sagde han.

Så at støtte Hamas er IKKE at støtte terrorister. Jublen i muslimske områder rundt om i verden for et år siden er afslørende: De ønsker ikke jøder eller resten af os ikke-muslimer noget godt.

Pave Frans udsendte søndag en ny appel om fred på alle fronter. Han opfordrede også publikum til ikke at glemme de mange gidsler, der stadig holdes fanget i Gaza, og krævede deres øjeblikkelige løsladelse.

Paven opfordrede til en dag med bøn og faste på mandag, den første årsdag for angrebet.

Det er længe siden, at pave Urban II erklærede det første korstog som et forsvar mod udbredelsen af islam. I dag ser det ud til, at Vesten allerede har resigneret og underkastet sig.

Heldigvis har vi heltene i Israels forsvarsstyrker, som kæmper en eksistentiel krig mod den ondskab, som resten af det tidligere civiliserede Vesten lukker ind med åbne arme.

Israel vil sandsynligvis overleve krigen, men Vesten har allerede tabt, ser det ud til. Men vi kan simpelthen ikke give op, prisen vil være for høj.

Censurerede nyheder. Abonner på gratis og uafhængig Document.

Mest læst

Retsstatens sidste udkald