Nyt

EU-Kommissionen fik sin vilje; der kommer straftold på elbiler fra Kina. Men Tyskland bryder sig ikke om det.

– Europa-Kommissionen og Ursula von der Leyen bør ikke starte en toldkrig på trods af, at de har vundet et flertal, skriver den tyske finansminister Christian Lindner på X.

– Vi har brug for en forhandlingsløsning.

“Vi har brug for en løsning gennem forhandling,” fortsætter han.

</blockquote

Den tyske bilindustri bør være den første til at stemme for straftold. Kina er klar til at overtage markedet for elbiler. De kontrollerer allerede 80 procent af batterimarkedet.

Men tyske politikere har lagt sig tæt op ad Kina og fokuserer på handel. “Det er en handelsaftale, hvor Kina er den stærke part. Der er ikke tale om reelle forhandlinger, når den ene part holder i posen og begge ender.

Ingen tror, at Sverige for eksempel har frie hænder, når det gælder straftold, når Volvo Cars er ejet af Kina.

Geely Holding, som ejer andele i Polestar og Volvo, er skuffet og mener, at straftold kan hindre økonomiske bånd og handel med Kina. De opfordrer også til samtaler.

Selvfølgelig går kinesisk ejede virksomheder ind for forhandlinger.

Dette er, hvad fremtiden byder på for den europæiske bilindustri.

Europa-Kommissionen har foreslået en straftold på op til 35,3 procent oven i den nuværende told på 10 procent på elbiler fremstillet i Kina.

Europa-Kommissionen har foreslået en straftold på op til 35,3 procent oven i den nuværende told på 10 procent på elbiler fremstillet i Kina.

Baggrunden for forslaget er, at Kommissionen mener at kunne bevise, at bilproducenterne modtager ulovlig statsstøtte – og dermed er i stand til at sende billige elbiler til Europa og udkonkurrere europæiske bilproducenter.

Kommissionen har foreslået en straftold på op til 35,3 procent oven i den nuværende told på elbiler fra Kina.

Tariffen skal efter planen indføres den 31. oktober (NTB)

</blockquote

Hvis Trump vinder, kan der blive tale om en alliance for at bevare den amerikanske og europæiske bilindustri. Kina bygger i øjeblikket gigantiske fabrikker til elbiler i Mexico. Trump har sagt, at han vil lægge 100 procent straftold på dem.

 

Køb Giulio Meottis “De nye barbarer” fra Document Forlag her! Køb e-bogen her.

 

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel