Kopierede/fra hoften

Reuters kunne i går fortælle, at Irans øverste leder, Ali Khamenei, advarede Hezbollah-chefen, Hassan Nasrallah, om, at han skulle flygte til Iran for at undgå at blive dræbt af israelerne.
Budbringeren var brigadegeneral Abbas Nilforoushan fra den iranske revolutionsgarde, som også omkom, da deres tilholdssted blev ramt af israelske bomber.
Ifølge Reuters’s tre kilder i toppen af Den Islamiske Stats magtapparat er Ali Khamenei nu alvorligt bekymret for, at hans inderkreds er infiltreret af israelske agenter og er derfor gået under jorden.
Khamenei, som har gemt sig siden i lørdags, gav personligt ordre til tirsdagens massive missilangreb på Israel, der imidlertid ikke anrettede nogen større skade.
I mellemtiden foregår interne undersøgelser i Revolutionsgarden og regeringsbureaukratiet for om muligt at afsløre fjendtlige agenter. Interessen samler sig især om personer, der har rejst i udlandet eller har slægtninge uden for Iran. Teherans mistanke retter sig særligt mod visse medlemmer af Revolutionsgarden, der har været i Libanon – bl.a. mod en, der begyndte at spørge, hvor Nasrallah befandt sig på bestemte tidspunkter. Han er nu arresteret sammen med adskillige andre.
”Den gensidige tillid, der holdt det hele sammen, er forsvundet”, siger en af Reuters’s kilder.
Den øverste leder ”stoler ike længere på nogen”, meddeler en kilde tæt på den iranske topledelse.
Min kommentar (LH): Man mindes en anden ”øverste leder”, der også endte med ikke at stole på nogen, mens Berlin brasede sammen over hans underjordiske bunker.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel