Nyt

Ukrainske styrker har trukket sig tilbage fra den østlige by Vuhledar for at undgå at blive omringet af russiske styrker, ifølge landets militære ledelse.

Tidligt onsdag rapporterede både pro-russiske militærbloggere og den russisksprogede nyhedskanal Shot på Telegram, at russiske styrker havde taget fuld kontrol over den strategisk vigtige by.

Dagen før udtalte en regional ukrainsk embedsmand, at russiske styrker havde nået byens centrum. Billeder viste russiske styrker, der viftede med flag på taget af byens administrationsbygning, som er svært beskadiget.

Ukrainsk bekræftelse

I en erklæring onsdag eftermiddag sagde den østukrainske militærkommando, at landets styrker var blevet beordret til at trække sig tilbage fra Vuhledar for at undgå at blive omringet af russiske styrker.

“Ledelsen har givet tilladelse til at gennemføre en manøvre for at trække enheder tilbage fra Vuhledar for at bevare personale og militært udstyr og indtage positioner til yderligere aktioner,” hed det.

Vuhledar har modstået russiske angreb siden invasionen i 2022, men russiske styrker rykkede hurtigere frem i det østlige Ukraine end i to år i august, ifølge flere kort baseret på oplysninger indsamlet fra åbne kilder.

Vigtig for forsyningslinjerne

Byen i Donetsk-regionen ligger i krydset mellem de østlige og sydlige frontafsnit, hvilket gør den vigtig i forsyningslinjerne for begge landes styrker. Den ligger også tæt på jernbaneforbindelsen mellem den besatte Krim-halvø og Donbas-regionen.

Navnet Vuhledar betyder direkte oversat “kulets gave”, og minedrift har været vigtig for byen. Før invasionen havde den omkring 14.000 indbyggere, men byens viceborgmester har udtalt, at der kun bor 500 civile tilbage.

Hver eneste bygning i byen er ifølge ham blevet ødelagt.

NTB-Reuters

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel