Nyt

Hamas’ væbnede fløj påtager sig ansvaret for skyderiet i Jaffa i Tel Aviv tirsdag. Syv mennesker blev dræbt og 17 blev såret. En anspændt scene udspillede sig, da Mohammad Mesek (19) og Ahmed Himouni (25) gik ind ad kvindernes dør i Al-Nuzha-moskéen. De truede de troende til tavshed og sagde, at enhver, der bevægede sig udenfor, ville blive skudt. De bar tunge tasker ind på toilettet og kom ud med en MI16.

Mændene gik ud på den nærliggende letbane. Der mødte de civile, og ingen af dem reagerede på, at mændene bar våben. De forvekslede dem med civile reservister.

Diana Svertzov, en israelsk rytmisk gymnast, der vandt en sølvmedalje ved OL i Paris, var på letbanestationen på tidspunktet for angrebet og fortalte Channel 12, at terroristerne ikke virkede mistænkelige, og at en af dem bar en nål, der repræsenterede solidaritet med israelere, der blev holdt som gidsler i Gaza af terrorgruppen Hamas.

“En af dem kiggede på min olympiske halskæde og smilede til mig. De lignede ikke terrorister. Den ene havde en M16-riffel, og den anden havde en polotrøje på med en gidsel-nål. Der var ingen grund til at være mistænksom. Jeg tænkte aldrig over, hvad der var ved at ske,” siger hun.
I Israel ser man ofte reservister bære rifler i civilt tøj.

At udstyre sig med en nål for at vise solidaritet med gidslerne i Gaza viste en følelse af formål.

De udførte et af de mest dødbringende terrorangreb i lang tid.

De seks dræbte repræsenterede en hel verden på deres egen måde.

Top (L-R): Inbar Segev Vigder, Ilia Nozadze, Revital Bronstein; Nederst (L-R): Shahar Goldman, Nadia Sokolenco, Jonas Chrosis; Alle seks blev dræbt i et terrorangreb med skyderi og knivstik i Jaffa den 1. oktober 2024 (Fotos brugt i overensstemmelse med paragraf 27a i loven om ophavsret)

De seks ofre blev onsdag navngivet som Revital Bronstein, 24, fra Bat Yam; Ilia Nozadze, 42, en georgisk statsborger; Shahar Goldman, 30, fra Lod; Inbar Segev Vigder, 33, Nadia Sokolenco, 40, og Jonas Chrosis, 26, en græsk statsborger. Identiteten på det sidste offer var endnu ikke klar til offentliggørelse.
Shahar Goldman, en danser, blev gift for lidt over et år siden, ifølge en erklæring fra Lods borgmester Yair Revivo.

Inbar Segev Vigder, som også blev gift i 2023, efterlader sig sin søn Ari, som blev født i december sidste år. “Jeg havde gjort tjeneste i Gaza, og jeg kom specielt for at være sammen med hende under hendes fødsel,” husker hendes mand Yeari. “Hun var min største kærlighed og en vidunderlig mor, fuld af lys og kærlighed.”
Revital Bronstein blev onsdag hædret af Bat Yam-borgmesteren Zvika Brot som “en genial programmør og en begavet tegneserieskaber”.

Det sjette offer, Jonas Chrosis, var græsk statsborger og boede i Jerusalem, mens han studerede arkitektur i Tel Aviv. “Han var godhjertet og følsom og hjalp altid alle,” sagde en af hans klassekammerater til Channel 12. “Han udtrykte endeløs optimisme i lyset af alle de vanskeligheder, han mødte. Han var talentfuld, sjov og ydmyg. Han var altid venlig over for folk omkring sig og var en loyal ven, som så det gode i alle. Han var en talentfuld klaverspiller.

Terrorister ved, hvordan de skal udnytte tilliden mellem civile. De klæder sig som de andre og opfører sig som dem indtil sidste øjeblik. Når det går op for folk, hvem de er, er det som regel for sent.

Der er en grund til, at politikere i USA kræver bevæbnede vagter i skolerne, og hvorfor der er bevæbnede vagter ved indgangen til supermarkeder i Israel.

Sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir forsøgte at kapitalisere på terroren og ville have moskéen revet ned. Men lokale israelere forsvarede den heftigt og sagde, at det ville ødelægge naboskabet.

 

https://www.timesofisrael.com/five-victims-of-jaffa-terror-attack-named-as-more-details-about-shooting-emerge/?

 

 

 

Køb Giulio Meottis “De nye barbarer” fra Document Forlag her! Køb e-bogen her.

 

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel