Nyt

IDF og Hizbollah rapporterer om hårde kampe på landjorden i det sydlige Libanon, dagen efter at Israel meddelte, at det ville invadere.

De israelske forsvarsstyrker (IDF) frigiver nye billeder af den 98. division i det sydlige Libanon, efter at de indledte en landoperation der mandag aften, ifølge Times of Israel.

Ifølge IDF blev den 22-årige kaptajn Eitan Itzhak Oster, en specialstyrkesoldat tilknyttet Egoz-enheden (eller Sayeret Egoz), dræbt i kampene. Han er den første israelske soldat, der har mistet livet efter invasionen af Libanon.

 

Kaptajn Eitan Itzhak Oster (22) mistede livet i kampene i Libanon. Foto: IDF

IDF siger, at divisionen har været i nærkamp med Hizbollah og har gennemført luftangreb mod bevæbnede mænd og terrorgruppens stillinger.

I en nylig operation ødelagde divisionens Egoz-kommando en Hizbollah-stilling, herunder en raketkaster og et lager af sprængstoffer, ifølge IDF.

Det israelske luftvåben (IAF) har været meget aktivt og har angiveligt ramt mere end 150 Hizbollah-faciliteter.

I en erklæring siger Hizbollah, at dets krigere støder sammen med israelske styrker på vej ind i grænsebyen Maroun Al-Ras.

En talsmand for Hizbollah siger, at disse sammenstød med IDF i det sydlige Libanon i dag er en del af “krigens første runde”.

“Vores styrker og modstandskæmpere er fuldt ud forberedt på at konfrontere og modstå fjenden,” sagde Hizbollahs Mohammad Afif til journalister ifølge BBC.

Købe: Islam – den ellevte landeplage

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel