Nyt

 

Politico citerer Netanyahu:

“Vores to gamle folk, det jødiske og det persiske folk, vil endelig leve i fred. Vores to lande, Israel og Iran, vil leve i fred,« tilføjede han.

Netanyahu sagde, at Irans ledere støtter »voldtægtsmændene og morderne i Hamas og Hizbollah«, men at »Irans tyranner er ligeglade med det iranske folks fremtid«, og at landet »fortjener et bedre« lederskab.

»Der er titusindvis af millioner af anstændige og gode mennesker med tusindvis af års historie bag sig, og en strålende fremtid foran sig. Lad ikke en lille gruppe fanatiske teokrater knuse jeres håb og drømme. I fortjener bedre. Jeres børn fortjener bedre. Hele verden fortjener bedre,« sagde Netanyahu.

»Irans befolkning skal vide, at Israel står sammen med jer. Må vi opleve en fremtid med velstand og fred sammen,« sagde han.

Siden Hamas’ terrorangreb den 7. oktober sidste år har Israel kæmpet mod iranske stedfortrædere som Hamas og Hizbollah og modstået et iransk luftangreb.

Spørgsmålet er, hvad Netanyahus budskab betyder. Det, der er sikkert, er, at Israel nu har initiativet i konflikten og ikke tøver med at vise styrke.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel