Nyt

 

USA’s First Amendment, som garanterer ytringsfrihed, er en stor hindring for at bekæmpe »misinformation« om klimaforandringer, sagde Biden-regeringens tidligere klimaudsending John Kerry for nylig til World Economic Forum (WEF).

Det var under et møde i serien Sustainable Development Impact Meetings (SDIM24) arrangeret af WEF i New York den 25. september, at Kerry deltog i diskussioner om grøn energi og fremme af FN’s mål for bæredygtig udvikling.

Den opsigtsvækkende udtalelse fra Kerry kom mod slutningen af en paneldiskussion, hvor en af tilhørerne spurgte, hvad der kan gøres for at bekæmpe »misinformation« om klimaforandringer på nettet, rapporterer Fox News, som citerer Kerry:

“Der er en masse diskussioner nu om, hvordan man kan begrænse disse aktører for at garantere, at de står til ansvar for fakta osv. Men hør her, hvis folk kun går til én kilde, og den kilde, de går til, er syg og har en dagsorden, og de udsender misinformation, så giver vores First Amendment en hindring for bare at, du ved,hamre den ud af eksistensen,« sagde Kerry.

Den tidligere klimaudsending, som var udenrigsminister under Obama, mener, at vi skal stræbe efter universel enighed om klimaspørgsmålet, men at de sociale medier står i vejen for det, og at problemet især gælder for demokratier:

“Modviljen mod og frygten for de sociale medier vokser og vokser. Det er en del af vores problem, især i demokratier, når det handler om at skabe konsensus om et hvilket som helst emne. Det er meget svært at regere i dag.”

Kerry beklager, at ingen har autoritet til at afgøre, hvad der er sandt:

“De dommere, vi plejede at have til at afgøre, hvad der er fakta, og hvad der ikke er fakta, er til en vis grad blevet udhulet. Og folk vælger selv, hvor de går hen for at få nyheder og information. Og så kommer man ind i en ond cirkel,« sagde Kerry.

I en anden kommentar bemærkede Kerry: »Demokratier over hele verden kæmper nu med fraværet af en form for sandhedsdommer, og der er ingen, der definerer, hvad fakta egentlig er.«

Ifølge Kerry ville det være passende at kunne fjerne nogle ytringer:

Han tilføjede: »Hvis vi kunne fjerne noget af den skræmmekampagne, der foregår, og komme ned til realiteterne om, hvad der er her for folk, er dette den største økonomiske mulighed.«

Kerry er dybt bekymret over den politiske situation i USA:

Gennem hele panelet understregede Kerry vigtigheden af at vælge de rigtige mennesker til november, som vil tage ordentligt fat på klimakrisen.

“Jeg tror, at demokratierne har store udfordringer lige nu, og de har ikke bevist, at de kan handle hurtigt nok og stort nok til at håndtere de udfordringer, de står over for, og for mig er det en del af det, som dette valg handler om. Vil vi overvinde feberen i USA?”

De første ti ændringsforslag udgør Bill of Rights, som begrænser den amerikanske regerings manøvrerum i forhold til enkeltpersoner, og blev vedtaget i 1791.

Det første af dem lyder:

Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

 

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel