Nyt

FN’s Sikkerhedsråd er blevet indkaldt, efter at Israel har informeret USA om, at en landinvasion af Libanon er nært forestående.

Dette rapporteres af både Times of Israel og Jerusalem Post.

Det siges at være en begrænset operation, der er rettet mod Hizbollahs infrastruktur nær grænsen. Dette vil sandsynligvis omfatte våbendepoter og tunneler.

“Vi har haft samtaler med dem om disse operationer, men tidspunktet, formålet og tempoet for dem vil jeg lade dem tale om,” siger Matthew Miller, talsmand for det amerikanske udenrigsministerium.

Miller understreger også, at Israel har ret til at forsvare sig mod Hizbollah, og at dette omfatter angreb på terrorgruppens infrastruktur i Libanon.

Ifølge Jerusalem Post kan en sådan operation begynde umiddelbart efter, at regeringens sikkerhedskabinet har givet sin godkendelse. De startede deres møde kl. 19.30. Efter omfattende angreb i Beirut og Libanon mener Israels forsvarsstyrker (IDF), at Hizbollah er endnu mere skadet end forventet.

IDF har indført en lukket militærzone i området omkring de nordlige grænsebyer Metula, Misgav Am og Kfar Giladi.

Operationen har ikke til formål at holde israelske styrker i områderne i lang tid. Men Washington mener, at selv en begrænset operation kan udløse en større regional krig.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel