Nyt

Frygt for, at meningsmålingerne tager helt fejl af Donald Trump.

Der er nu en voksende frygt blandt Demokraterne for, at de mange meningsmålinger underrapporterer Trumps faktiske vælgertilslutning, skriver The Hill.

Den politiske avis har talt med flere demokratiske lovgivere, både anonyme og navngivne, som frygter, at meningsmålingerne undervurderer Trumps popularitet.

»Der er en betydelig chance for, at han har op til fem procentpoint mere støtte blandt vælgerne, end meningsmålingerne viser,« sagde Hilmar Mjelde, professor i statskundskab ved Høgskulen på Vestlandet, til Nettavisen.

Meningsmålingen fra New York Times/Siena College, som blev offentliggjort mandag, gav præsident Trump et stort løft.

Målingen viser, at Trump har en klar føring i svingstaterne i det såkaldte solbælte: Arizona (5 procentpoint), Georgia (4 procentpoint) og North Carolina (2 procentpoint).

Mjelde siger, at målingen er dårligt nyt for Harris.

– Det giver anledning til bekymring for Kamala Harris og Det demokratiske parti. Det bekræfter tendensen, som er, at hun i øjeblikket ligger for lavt i meningsmålingerne til at vinde dette valg,« siger Mjelde.

Senator i Pennsylvania, og demokrat, John Fetterman siger, at Trump er en trussel på trods af, at Harris klarer sig godt i meningsmålingerne i hans hjemstat.

– Meningsmålingerne har virkelig gjort ondt siden 2016. Det bliver svært at slå Trump i Pennsylvania, og det er den absolutte sandhed,« siger Fetterman.

Meningsmålingerne i 2016 tydede på, at Clinton ville vinde præsidentvalget. Men til manges overraskelse var det Trump, der gik af med sejren.

 

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Mest læst

Lars Løkkes sorte dag

Retsstatens sidste udkald

Tommy på vej i fængsel