Dag: 23. september 2024

I anledning af mit opslag om de mange analfabeter i Sverige har flere spurgt, hvordan det dog kunne gå så galt. Er svenskerne blevet tossede?

For at nærme os en forklaring er det nødvendigt at lave en samfundsanalyse – som i øvrigt også gælder i Danmark og de fleste andre vestlige lande.

Les Mer...

Ifølge en nylig undersøgelse fra Statistiska centralbyrån – svarende til Danmarks Statistik – kan ca. 780.000 personer mellem 16 og 65 ikke læse eller skrive, og tallet øger hurtigt. Inden udgangen af indeværende årti kan over en million af Sveriges indbyggere være analfabeter.

Les Mer...

Michael Ancher (1849-1927). Olje på lerret, 42,2 x 35,5 cm, Skagens Museum. Christian X (1870-1947) var dansk konge fra 1912. Hans yngre bror prins Carl (1872-1957), hadde da vært Norges kong Haakon VII siden 1905. Den senere dronning Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin (1879-1952) ble gift med daværende prins Christian i 1898.

Les Mer...

György Cziffra spiller Franz Liszts versjon av Niccolo Paganinis capriccio nr 9, kjent som “La chasse”.

Les Mer...

En analyse af resultaterne fra delstatsvalget i Brandenburg, som den tyske public service-station ZDF har offentliggjort, viser, at AfD er størst blandt mænd, arbejdstagere, selvstændige og alle aldersgrupper under 60.

Blandt mænd i den tyske delstat er støtten til AfD anslået til 34 procent, mens SPD er nummer to med 30 procent:

Les Mer...

Antallet af analfabeter i Sverige forventes at overstige 800.000 denne vinter og kan snart nå op på en million mennesker. Det skriver Fria Tider. Fra efteråret 2028 vil den obligatoriske skolegang i Sverige være ti år gammel, og børnehaven vil være den første klasse, har regeringen meddelt. Årsagen er, at antallet af analfabeter i landet […]

Les Mer...

Målinger på valgdagen efter delstatsvalget i Brandenburg i Tyskland tyder på, at det socialdemokratiske parti (SPD) bliver det største parti med lidt over 30 procent af stemmerne, med AfD lige efter. CDU kan blive mindre end Sahra Wagenknechts parti.

Les Mer...

Tyske grundborgerlige vælgere er hverken fascister eller racister, men de er trætte af den tiltagende brutalisering af samfundet med rod i den islamiske ideologi på ilmarch gennem by og land. Senest har Deutsche Bahn instrueret sit togpersonale om ikke at kontrollere rejsehjemmel hos passagerer med mellemøstligt eller afrikansk udseende af frygt for slagsmål og ballade, som der åbenbart har været en hel del af. De etniske tyske passagerer skal fortsat udsættes for billetkontrol.

Les Mer...

To såkaldte endorsements, støtteerklæringer, der siger meget. Fagforeningen for skatteagenter – de er “opsøgende” og bærer våben – har givet sin støtte til Kamala. På den anden side har USA’s eneste muslimske borgmester i byen Hamtrack, Michigan, offentligt erklæret sin støtte til Trump.
I optakten til valget er det detaljer som disse, der fortæller os, hvilken vej vinden blæser.

Les Mer...