Kopierede/fra hoften

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Et stigende antal velhavende amerikanere, som har doneret store beløb til Kamala Harris, er nu begyndt at fortryde det.

Hendes skattepolitik vil koste dem meget, og det er ikke alle, der er glade for det.

Demokrater elsker trods alt skatter, og i sidste uge fremlagde Harris et forslag, som vækker forargelse i visse kredse.

Ifølge Financial Times er det især Silicon Valleys rigeste investorer, der er sure. Avisen skriver, at eliten i Big Tech er rystet over forslaget.

Flytningen fortsætter fra stater, der er misregeret af demokraterne

Dette kan være vigtigt, da Big Tech spillede en stor rolle i Bidens sejr ved sidste valg. Især boykotten af Hunters laptop-historie er en decideret skandale, og det alene ville have sikret Trumps sejr, hvis medierne havde været ærlige.

Folk med mere end 100 millioner dollars i formue vil betale en skat på mindst 25 procent af en kombination af indkomst og deres urealiserede kapitalgevinster, ifølge E24.

Urealiserede kapitalgevinster betyder midler, du endnu ikke har taget ud af banken. Det kan sammenlignes med at beskatte boligejere på grundlag af prisstigningen på den bolig, de allerede har betalt af på, efter at staten har stjålet langt over halvdelen af deres indkomst.

Dette siges også i forslaget fra Harris.

Harris’ forslag går ud på at beskatte værdistigningen på aktiver som aktier, obligationer, ejendomme eller investeringer i nystartede virksomheder – selv før de er solgt. I det nuværende system beskattes overskuddet først, når aktivet sælges, ifølge NBC.

Det anslås, at den øverste procent af USA’s rigeste har omkring 40 procent af deres formue i urealiserede kapitalgevinster. Det kan være i aktier, investeringsforeninger og fonde, men også i virksomheder med tusindvis af arbejdspladser.

Det er disse midler, som Harris mener, at staten, der naturligvis er kontrolleret af demokraterne, kan bruge bedre.

Harris understreger, at det kun er de superrige, der vil blive berørt af den nye skattepolitik. “Men de superrige vil selvfølgelig bare løbe fra regningen, ligesom de norske milliardærer gør. Derfor vil USA miste en stor del af sine skatteindtægter, og regningen vil blive sendt videre til almindelige mennesker.

Vivek Ramaswamy er en god kritiker af ideen og beskriver den som en katastrofe uden proportioner.

Biden foreslog nogle lignende planer, men kunne ikke følge dem til dørs. Harris vil sandsynligvis også møde hård modstand i Kongressen.

Komiteen for et ansvarligt føderalt budget har anslået, at det ville indbringe så meget som 503 milliarder dollars over 10 år. Selv om det kun ville være en brøkdel af de 5 billioner dollars i skattestigninger, som Biden har foreslået, har hans administration beskrevet det som ikke kun økonomisk fornuftigt, men også moralsk nødvendigt.

Dette er idiotmatematik. For hvem tror, at velhavende amerikanere ville lade sig røve ved højlys dag? Hvis jeg husker rigtigt, mistede Asker kommune omkring 200 millioner svenske kroner i årlige skatteindtægter, da Røkke flyttede til Schweiz.

Selvfølgelig skal race, mangfoldighed og køn blandes ind i galehuset.

“Favorisering af urealiserede gevinster er uforholdsmæssigt fordelagtig for velhavende skatteydere og giver mange velhavende skatteydere en lavere effektiv skattesats end mange lav- og mellemindkomstskatteydere”, hedder det i et dokument fra Finansministeriet om forslaget.

“Favorisering af urealiserede gevinster er uforholdsmæssigt fordelagtig for velhavende skatteydere og giver mange velhavende skatteydere en lavere effektiv skattesats end mange lav- og mellemindkomstskatteydere”.

“Foretrukken behandling af urealiserede gevinster forværrer også indkomst- og formueforskelle, herunder efter køn, geografi, race og etnicitet.”

Støre og Vedum følger helt sikkert nøje med.