Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Togkonduktører i den tyske delstat Thüringen har fået tilladelse til ikke at tjekke udenlandske passagerers billetter efter en stigning i asylansøgeres truende adfærd over for personalet. Det skriver Remix News.

Thüringer Allgemeine rapporterede for nylig, at togpersonalet havde fået besked på at gøre alt, hvad de kan, for at nedtrappe besværlige rejsende, selv hvis det betyder, at de skal have fripas på rejsen.

Den tyske avis var blevet kontaktet af et par, som for nylig havde rejst med Süd-Thüringen-Bahn og bemærket, at de, som de antog var udlændinge, ikke fik deres billetter kontrolleret, mens tyske pendlere stadig blev undersøgt.

Da de kontaktede jernbaneselskabet, afviste en talsmand påstanden og hævdede, at billetterne sandsynligvis var blevet kontrolleret, før parret var steget om bord på toget.

Efter yderligere spørgsmål indrømmede jernbaneselskabet dog, at konduktørerne havde mulighed for ikke at kræve at se gyldige billetter for at stige om bord, hvis de følte, at situationen kunne eskalere, og de følte sig truet eller intimideret.

Det samme jernbaneselskab trak for nylig overskrifter, da selskabets samarbejdsudvalg i et brev til Thüringens venstreorienterede ministerpræsident Bodo Ramelow klagede over udlændinges opførsel i den offentlige transport.

Et uddrag af brevet lyder som følger:

»Politikere på delstats- og forbundsniveau taler konstant om ‘integration’ og tolerance over for indvandrere/flygtninge. Vi spørger jer alvorligt: Hvordan kan I forvente, at borgerne i dette land skal være åbne over for den førte flygtningepolitik, når de næsten hver dag – og ikke kun i den offentlige transport – skal være vidne til vold, brutalitet og absolut foragt for og hån mod vores love og vores samfund, herunder dets såkaldte ‘værdier’?«

Civilisationens sammenbrud i den offentlige transport er ikke kun begrænset til Tyskland. I nabolandet Frankrig er kriminaliteten i den offentlige transport skudt i vejret, mens antallet af mistænkte med indvandrerbaggrund er steget dramatisk.

Remix News rapporterer, at årlige tal fra det franske indenrigsministeriums statistikbureau, SSMSI, i september sidste år afslørede, at 69 procent af de voldelige røverier og andre voldelige forbrydelser, herunder seksuelle overgreb, i den offentlige transport i Paris-regionen Île-de-France blev begået af udenlandske statsborgere.

Et nærmere kig på dataene viste, at afrikanske statsborgere alene var ansvarlige for 52 procent af sådanne forbrydelser, selv om de kun udgjorde 3,2 procent af Frankrigs befolkning.

I hele Frankrig er 55 procent af de mistænkte i forbindelse med lovovertrædelser i den offentlige transport udenlandske statsborgere, viser dataene.