Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Europa kæmper for at finde penge nok til Ukraine. Men de har hundredvis af milliarder i indefrosne russiske midler. Dem er de nu begyndt at tappe af. Det faktum, at forholdet til Rusland vil blive meget anstrengt, skubbes til side. Man forestiller sig heller ikke, at Rusland kunne finde på at gøre gengæld. Respekt for ejendomsretten er en kerneværdi i et frit marked. Den har Vesten nu krænket i forhold til flere rige russere.

Dette bliver bemærket rundt om i verden og vil sandsynligvis blive straffet.

EU vil give Ukraine 160 millioner euro – næsten 1,87 milliarder kroner – for at hjælpe med at opfylde de humanitære behov denne vinter.

Det meddelte Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen torsdag, dagen før hun rejser til Kiev for at mødes med præsident Volodymyr Zelenskyj.

Dette meddelte Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen torsdag, dagen før hun rejser til Kiev for at mødes med præsident Volodymyr Zelenskyj.

Pengene vil blive taget fra russiske aktiver i EU, som er indefrosset som led i sanktionerne mod Rusland.

Dertil kommer, at der i øjeblikket samles et kraftværk i Litauen, som i sidste ende skal transporteres til Ukraine, hvor russiske styrker har ødelagt en stor del af elproduktionen.

Dertil kommer, at der i øjeblikket samles et kraftværk i Litauen, som i sidste ende skal transporteres til Ukraine.

Samtidigt har nyhedsbureauet Reuters erfaret, at Tyskland vil godkende 397 millioner euro i militær støtte til Ukraine (NTB)