Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Islamisk Stat (IS) rekrutterer konstant nye terrorister med sin online-propaganda, og Tyskland er i jihadisternes søgelys. Ifølge kilder er det tyske sikkerhedsapparat ude af stand til at håndtere problemet.

Det fremgår af en rapport fra Soufan Centre og udtalelser fra Counter Extremism Project, to amerikanske tænketanke med fokus på global sikkerhed og ekstremisme, som er omtalt i Die Welt.

Baggrunden er en række islamistiske angreb mod Tyskland i de seneste år.

På byfesten i Solingen stak en 26-årig syrer tre mennesker ihjel og sårede otte andre, nogle af dem alvorligt. En anden syrer i Hof i Oberfranken havde lignende morderiske hensigter og ville dræbe så mange soldater fra den lokale kaserne som muligt med en machete, men blev anholdt i tide. Angriberen siges at have haft islamistiske motiver – ligesom manden i Solingen, der dræbte i Islamisk Stats (IS) navn.

Angrebene er en del af en tendens:

At Solingen og Hof ikke var enkeltstående tilfælde, viser også forsøget fra en 18-årig islamist, der forsøgte at udføre et angreb nær det israelske konsulat i München i begyndelsen af september, og som blev skudt og dræbt af politiet. Dagen efter angreb en 29-årig albaner en politistation i Linz am Rhein, mens han råbte »Allahu akbar«. Efterforskerne fandt angiveligt et ISIS-flag i hans lejlighed. Alle gerningsmændene er kategoriseret som »ensomme ulve«, der ikke er en del af nogen terrororganisation, som f.eks. en konspiratorisk celle med andre medlemmer, hvilket tyder på en stadig mere succesfuld strategi fra terrororganisationens side.

Fænomenet er svært at håndtere:

»Det, der tidligere blev planlagt i en baggård ved moskén, foregår nu i en chatgruppe«, forklarer Schindler.

»Uden kommunikation med andre er det svært for sikkerhedsapparatet at opspore gerningsmændene i tide«, siger Hans-Jakob Schindler, CEO for Counter Extremism Project (CEP). »Den formodede gerningsmand fra Hof blev tilsyneladende anholdt, fordi han havde fortalt andre om sin plan.”

Tyskland klarer den heller ikke:

Sikkerhedstjenester, især i Tyskland, er overvældede af IS’ online tilstedeværelse. Sammenlignet med for eksempel USA er de tyske myndigheder betydeligt mere begrænsede med hensyn til databeskyttelse og privatlivets fred.

De øgede vanskeligheder hænger også sammen med, at terrorpresset er steget efter Hamas-angrebet på Israel den 7. oktober 2023,« siger Schindler.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!