Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

En 18-årig mand er blevet tiltalt i Linköpings byret for grov voldtægt, grov vold, røveri og overfald. En 14-årig dreng påstås at have været medskyldig. Offeret var en ung kvinde. Dette er ifølge SVT.

Den 18-årige og drengen er mistænkt for at have overfaldet den unge kvinde i Motala natten mellem den 15. og 16. juli i år.

Ifølge anklageskriftet blev offeret frarøvet 500 svenske kroner, en trøje og en vest af duoen. I den forbindelse blev hun angiveligt brændt to gange i panden med en cigaret og såret med en kniv.

Både den 18-årige og den 14-årige tvang derefter angiveligt pigen til at udføre oralsex på dem, hvilket de filmede på den 18-åriges mobiltelefon. Bagefter truede de angiveligt med at skyde hendes familie og hendes hund, hvis hun sagde noget om, hvad der var sket.

Den 18-årige nægter sig skyldig, men er tidligere dømt for voldsforbrydelser. Den 14-årige nægter sig også skyldig og kan ikke sigtes for noget i henhold til gældende svensk lov på grund af sin unge alder.

Antallet af børn og unge, der begår alvorlige lovovertrædelser, herunder mord, mordforsøg og voldtægt, er stærkt stigende i Sverige. Alene siden januar 2023 er antallet af børn, der dømmes for lovovertrædelser, tredoblet.

Om to år vil landets nye ungdomsfængsler stå klar. Hundredvis af flere børn og unge kan så blive spærret inde.