Dag: 17. september 2024

Bengt Nordenberg (1822–1902). Olje på lerret, 36 x 45,6 cm, privateie. Kyrkrodd lar seg omtrent gjengi med Ro-tur til kirken. Dessverre har ikke kunstneren angitt hvor motivet er hentet fra, ut over Dalarna. En mulig fortolkning av motivet kan være at det viser noen barn det ikke var plass til i den første transporten.

Les Mer...

Efter eksplosionerne i Libanon er risikoen for en regulær krig i Mellemøsten større end nogensinde. Samtidig oplever Israel, at tidligere allierede svigter dem, når de har brug for rent eksistentiel hjælp.

Les Mer...

Det vrimler med billeder fra Libanon, hvor tusindvis af Hizbollah-terrorister pludselig fik sprængt deres personsøgere i luften.

Les Mer...

Libanon blev kastet ud i kaos, da næsten 3.000 personsøgere eksploderede i løbet af en time. Flere mennesker siges at være blevet dræbt og 2.750 såret. Radiokommunikationsenhederne blev brugt af medlemmer af Hizbollah.

Les Mer...

August Södermans (1832-1876) Bröllopsmarsch fra scenemusikken til Frans Hedbergs (1828-1908) Bröllopet på Ulfåsa høres svært ofte i svenske brylluper. Her spilles den av KTH:s Akademiska Kapell under ledelse av Mats Janhagen, I kirker høres den som regel spilt på orgel, og det lar vi Gunnar Idenstam ta seg av.  

Les Mer...

Den eminente studievært Megyn Kelly beskriver journalisten Susan Crabtree som den med de bedste kilder i Secret Service. Derfor er det særligt bemærkelsesværdigt, at Crabtree nu antyder, at den organisation, som har til opgave at beskytte bl.a. Donald Trump, er infiltreret af agenter for det iranske regime. Altså det regime, der gang på gang har lovet at dræbe Trump.

Hvis Crabtree har ret, forklarer det flere mærkelige omstændigheder ved begge attentater på Trump.

Les Mer...

En 18-årig mand er blevet tiltalt i Linköpings byret for grov voldtægt, grov vold, røveri og overfald. En 14-årig dreng påstås at have været medskyldig. Offeret var en ung kvinde. Dette er ifølge SVT. Den 18-årige og drengen er mistænkt for at have overfaldet den unge kvinde i Motala natten mellem den 15. og 16. […]

Les Mer...

Billede af kunstig intelligens, skabt med kunstig intelligens. Fra Pixabay. I en Sifo-undersøgelse siger tre ud af fire svenskere, at de ikke ønsker at genskabe afdøde slægtninge ved hjælp af kunstig intelligens (AI). Dette rapporteres af SVT. Endnu færre ønsker selv at blive genskabt digitalt for at kunne chatte efter deres død. Selv om spørgsmålet […]

Les Mer...