Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Ifølge Congressional Budget Office (CBO) vil det hidtil utænkelige ske i 2024: Renteudgifterne til betjening af den amerikanske statsgæld vil overstige forsvarsudgifterne.

Tvivlsom milepæl

For bare et år siden vurderede CBO, at rentebetalingerne ikke ville overstige forsvarsudgifterne før slutningen af 2028. I 2029 vurderede budgetkontoret, at der ville blive brugt 1.041 milliarder dollars på forsvar og 1.071 milliarder dollars på renter.

Tærsklen vil blive overskredet allerede i år, skriver Forbes. I år vil den føderale regering bruge 850 milliarder dollars på forsvar og 870 milliarder dollars på renter.

Ifølge CBO vil den føderale gæld stige fra 34 billioner USD i dag til 54 billioner USD i 2034. Langsigtede prognoser viser, at renterne vil overstige udgifterne til føderale sundhedsprogrammer engang i 2040’erne.

Farlig

Forbes forudsiger økonomisk krise og social uro:

– De globale finansmarkeder vil sandsynligvis til sidst miste tilliden til amerikanske statsobligationer, hvilket vil føre til en hidtil uset økonomisk krise med stigende renter, højere inflation og social uro.

 

Købe hos Tales:: Vidne til vanvidd
Købe hos Saxo:: Vidne til vanvidd