Kommentar

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...
En time efter at Donald Trump havde overlevet mordforsøg nummer to, fandt den demokratiske minoritetsleder i Repræsentanternes Hus, Hakeem Jeffries, tidspunktet passende til at udsende den besked på X, at det er nødvendigt at stoppe ”ekstreme MAGA-republikanere”, dvs. ca. halvdelen af de amerikanske vælgere, der har tænkt sig at stemme på Trump.
”Ekstreme MAGA-republikanere”, skriver den demokratiske toppolitiker, ”er partiet for et nationalt abortforbud og for Trumps Projekt 2025.”
Begge beskyldninger er løgnagtige, og det ved Hakeem Jeffries naturligvis. Trump har gentagne gange afvist at gå ind for et nationalt forbud mod abort, ligesom han har sagt, at han ikke har noget at gøre med Projekt 2025.
Hvad den anløbne minoritetsleder i virkeligheden ønsker at sige, er at han er ærgerlig over, at det heller ikke denne gang lykkedes at få ram på den republikanske præsidentkandidat. Derfor opfordrer han sine tilhængere til at forstærke indsatsen.
Det kan han gøre uden at skulle frygte et ramaskrig i regime-medierne, hvis vinkel på det seneste attentat er, at Trump selv har været ude om det og blot fået, hvad han har godt af.
Som en kommentator bemærker: Hvis der havde været mordforsøg på præsident Biden eller Kamala Harris, ville demokraterne og medierne uden tøven have gjort Donald Trump ansvarlig, fordi han har sagt noget frækt. Og vi ville allerede nu være endt i et utilsløret tyranni.
Det er fortsat demokraternes mål, men Trump har atter overlevet, så det kommer til at tage lidt tid. De danske medier må derfor prøve at holde humøret oppe, mens de afventer aflivningen af den mand, som de har forfulgt og bagtalt gennem otte år.
I de danske redaktionslokalerne sidder de nu og ærgrer sig: Hvor længe endnu skal vi vente på, at denne satan bliver sendt til helvede? Og det kan de roligt gøre, for skatteyderne betaler for det.