Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Den tyske kansler Olaf Scholz og Kenyas præsident William Ruto er blevet enige om tiltag, der skal få flere østafrikanske arbejdere til at flytte til Europa. Dette rapporteres af Deutsche Welle (DW) og BBC.

Tyskland og Kenya underskrev fredag en aftale i Berlin, som skal gøre det muligt for flere arbejdere fra det østafrikanske land at bo og arbejde i EU’s største økonomi.

Arbejds- og migrationsaftalen vil også hjælpe med at lette hjemsendelsen af kenyanere, som ikke har ret til at opholde sig i Tyskland.

Med en aldrende og faldende arbejdsstyrke hævder eksperter, at Tyskland har brug for omkring 400.000 kvalificerede migranter hvert år.

Den tyske kansler Scholz sagde i samtaler med Kenyas præsident, at konsekvenserne af manglen på arbejdskraft »vil være med os i de kommende år og årtier«.

Scholz sagde desuden, at »denne aftale kan hjælpe os med at kompensere for manglen på faglærte arbejdere«. »På den anden side giver aftalen mulighed for effektive hjemsendelsesprocedurer for dem, der er kommet til os fra Kenya, men som ikke har eller ikke kan få ret til at blive her. Nu kan de vende hjem lettere og hurtigere.«

»Grundlaget for vores velstand er at være åben over for verden,« sagde kansler Olaf Scholz.

Kenyas præsident Ruto hyldede en omfattende partnerskabsaftale om migration og arbejdskraftmobilitet, som han sagde ville udnytte »den menneskelige kapital i Kenya, hvor vi har en stor ungdomspulje«.

»Vi kan kombinere vores unges innovation, kreativitet, energi, talent og viden med tyske investeringer, teknologi og ressourcer og sikre et win-win-resultat,« sagde Ruto.

Han udtrykte også støtte til den del af aftalen, der handler om hurtigere hjemsendelser, og sagde, at ulovlig migration udgør »et problem både for os og for Tyskland«.