Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

For et par dage siden sagde CIA-chef William Burns, at der ikke var tegn på, at Putins position var truet. Tværtimod. Samtidig er der rapporter om, at den russiske økonomi vokser på trods af vestlige sanktioner. Skyldes disse indrømmelser, at Washington er i gang med at forberede en fredsløsning?

Den Internationale Valutafond (IMF) forudser, at den russiske økonomi vil vokse med 3,2 procent i år. Til sammenligning er prognosen for Tyskland 0,2 procent, for Frankrig 0,7 procent og for Storbritannien 0,5 procent.

Ruslands våbenindustri er i fuld produktion, og landet ser ikke ud til at have væsentlige problemer med at anskaffe den teknologi, det har brug for.

.

Når det er sagt: Styringsrenten blev for nylig hævet til 18 procent.

Rusland er rigt på ressourcer, som omverdenen har brug for. Derfor kan landet ikke tvinges i knæ med sanktioner. EU saboterer selv de sanktioner, de har indført.

Moskva har også fundet kunder uden for Europa til russisk olie og gas.

Moskva har også fundet kunder uden for Europa til russisk olie og gas.

Den russiske økonomi vokser også takket være olie- og gaseksporten. Selv om eksporten til store dele af Europa er blevet suspenderet, er der gjort undtagelser.

Østrig dækkede med Bruxelles’ velsignelse 97 procent af sit gasbehov med russisk gas sidste år. 89 procent af al den gas, Slovakiet importerede, kom også fra Rusland, mens andelen var 47 procent i Ungarn.

Østrig dækkede sidste år 97 procent af sit gasbehov med russisk gas.

Lande som Frankrig, Spanien og Belgien købte store mængder russisk LNG-gas. Den slags import er ikke omfattet af sanktioner, medmindre gassen reeksporteres til andre lande.

EU’s ambition er at stoppe al LNG-import fra Rusland, men det vil tidligst ske i 2027.

Alene i den sidste uge af august eksporterede Rusland olie, gas og kul for mere end 50 milliarder kroner, med Kina og Indien som de største modtagere. Tyrkiet, EU og Brasilien kom på de næste pladser på trods af vestlige sanktioner.

.

Der er ikke meget snak om, at Ukraine vil skåne den russiske gaseksport til EU. En vigtig pumpestation er Sudzhe i Kursk, som let kunne være blevet taget ud af Ukraine, men som får lov til at forblive uberørt. Der er for mange interesser på spil for EU, som skal være sikker på, at dets befolkning ikke fryser om vinteren.

Men det hjælper ikke at indføre 14 sanktionspakker, når gas- og olieeksporten fortsætter som hidtil, og Rusland får, hvad det har brug for, gennem import fra tredjelande som Armenien og Kasakhstan.

USA har forsøgt at presse Danmark til at stille miljøkrav til den russiske skyggeflåde, der sejler gennem Øresund med olie. Men det ville være at optrappe konflikten, da fri sejlads til søs er en hjørnesten i det internationale samfund. Det ville sætte Nato på lige fod med houthierne. Vesten har allerede beslaglagt milliarder i aktiver, der tilhører oligarker som Roman Abramovich, uden at det har nogen relevans for krigen. Det er noget, Vesten er pinligt bevidst om, og det er ikke god reklame.

Når vestlige ledere åbent indrømmer, at Rusland ikke er blevet svækket, kan det skyldes, at de forbereder sig på en nedtrapning af krigen og i sidste ende forhandlinger.

Chefen for USA’s europæiske kommando, general Christopher Cavoli, ser heller ingen tegn på, at Rusland svækkes militært.

Ruslands strategiske styrker, langtrækkende luftvåben, cyberkapaciteter, kapaciteter i rummet og i det elektromagnetiske spektrum er slet ikke blevet svækket siden invasionen af Ukraine, sagde han i april.

>

</blockquote

Men nogle er stadig triggerhappy.</p

Formanden for Nato’s militærkomité, hollænderen Rob Bauer, hører til høgene.

“Enhver nation, der bliver angrebet, har ret til at forsvare sig selv. Og den ret stopper ikke ved din egen nations grænse,” sagde admiral Rob Bauer ved afslutningen af komiteens årlige møde, hvor også den amerikanske general CQ Brown, formand for Joint Chiefs of Staff, deltog.
Bauer, som er fra Holland, tilføjede også, at nationer har den suveræne ret til at sætte grænser for, hvilke våben de sender til Ukraine. Men ved siden af ham på et pressemøde gjorde generalløjtnant Karel Rehka, chef for generalstaben i Tjekkiets væbnede styrker, det klart, at hans land ikke pålægger Kiev sådanne våbenrestriktioner.
“Vi mener, at ukrainerne selv bør beslutte, hvordan de vil bruge dem,” sagde Rehka.

Men Keir Starmer fik ikke grønt lys til at lade ukrainerne bruge Storm Shadow, da han besøgte Biden i fredags.

Brown fortalte for sin del de journalister, der rejste med ham til mødet, at USA’s politik om langtrækkende våben stadig står ved magt.
Men, tilføjede han, “det, vi ønsker at gøre, er, uanset den politik, at fortsætte med at hjælpe Ukraine med at få succes med de kapaciteter, som USA og andre nationer i koalitionen har stillet til rådighed”, ud over de våben, som Kiev har været i stand til at bygge selv.
“De har vist sig at være ret effektive til at udvikle ubemandede luftfartøjer og droner,” sagde Brown til journalister, der rejste med ham til møder i Europa.
Forsvarsminister Lloyd Austin er kommet med lignende udtalelser og hævder, at ét våbensystem ikke vil afgøre krigens succes.
“Der er en række ting, der spiller ind i den samlede ligning med hensyn til, om du ved, at du vil levere den ene eller den anden kapacitet,” sagde Austin fredag. “Der er ikke noget, der passer til alle, når det drejer sig om disse ting.”

Risikoen er for stor.</p

I Kiev er desperationen ved at indfinde sig. Tilbageslag på slagmarken og mangel på soldater betyder, at Ukraine snart kan blive tvunget til forhandlingsbordet. Det ved USA, og derfor ønsker de ikke at løbe en unødvendig risiko. De ved, at ukrainerne er desperate, og at desperate mennesker kan gøre desperate ting.

https://www.breitbart.com/europe/2024/09/15/nato-admiral-backs-ukraine-long-range-missile-strikes-on-russia/