Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Senatorerne blev torsdag briefet af den fungerende Secret Service-chef Ronald Rowe om resultaterne af den foreløbige undersøgelse af Trump-mordet. Senator Richard Blumenthal sagde, at folk vil blive chokerede, når de hører sandheden. Det er sjældent, at demokrater siger ting, der giver bagslag for den siddende præsident fra deres eget parti og også for vicepræsidenten.

“Jeg tror, at det amerikanske folk vil blive chokeret, forbløffet og forfærdet over det, vi kommer til at fortælle dem om Secret Services svigt i dette mordforsøg på den tidligere præsident,” sagde Blumenthal til Fox News. “Men jeg tror også, at de vil blive forfærdede og forbløffede over, at Department of Homeland Security ikke har været mere imødekommende, ikke har været så ligefremme og ærlige, som de burde have været med at give dem oplysninger.”

Ministeriet for indenlandsk sikkerhed står over Secret Service. Det siges, at de har “lænet sig op ad” Secret Service for at forhindre dem i at udlevere materiale til Kongressen. Blumenthal signalerer måske, at det er en praksis, de ikke vil tolerere, baseret på det, der er kommet frem.

Republikaneren Ron Johnson (Wisconsin) understregede, at de vil forsøge at få en tværpolitisk rapport.

Fredag måtte en af topcheferne i Secret Service tage sin hat og gå.

<blockquote

Assisterende direktør Michael Plati, som har ledet den afdeling, der beskytter Trump, præsident Biden, vicepræsident Kamala Harris, senator J.D. Vance fra Ohio og andre, slutter sin stilling der på fredag, som er hans 27-års jubilæum i agenturet

.

Et ord, der går igen i beskrivelsen af, hvad der skete den 13. juli, er selvtilfredshed, et andet er inkompetence. Men et tredje er, at sikkerhedshullerne var bevidste.

Senator Josh Hawley har været i kontakt med flere whistleblowere, og de antyder, at det var en bevidst handling, at Thomas Matthew Croooks blev lukket ind. Han blev observeret halvanden time før skuddene blev affyret. Han gik rundt med en afstandsmåler.

Det er det samme som at vise, hvad man har tænkt sig at gøre.