Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Migranter er skyld i “mareridtet” med gruppevoldtægter, ifølge Friedrich Merz, leder af centrum-højrepartiet CDU.

Merz hævdede også, at nytilkomne i landet i høj grad var ansvarlige for næsten daglige episoder med knivkriminalitet og seksuelle overgreb.

Flere nylige udtalelser fra CDU indikerer, at partiet er ved at blive mere realitetsorienteret. Regeringspartiet, det tyske socialdemokratiske parti (SPD), ser også skriften på væggen og indfører paskontrol ved alle grænser.

Begrundelsen er en kraftig stigning i alvorlig kriminalitet, herunder terrorisme, udført af nyankomne.

Tyskland indfører paskontrol ved alle grænser

I delstaten Nordrhein-Westfalen var migranter ansvarlige for næsten 4 ud af 5 gruppevoldtægter i 2023, ifølge delstatens indenrigsminister Herbert Reul (CDU).

Selv Angela Merkel, alle migranters store heltinde, sagde så tidligt som i 2010, at multikulturalisme var et fejlslagent projekt.

I 2015 blev Europa oversvømmet af migranter som følge af borgerkrigen i Syrien. Millioner af migranter, langt fra kun syrere, udnyttede situationen og bevægede sig mod Europa.

Jeg har læst, at Merkel først ville stoppe oversvømmelsen og spurgte sine militære rådgivere, hvad der var nødvendigt. Da officererne svarede, at de måske var nødt til at åbne ild, slog Merkel til og erklærede: Wir Schaffen Das.

Hele Europa betaler nu prisen.

Merz er bekymret over de igangværende delstatsvalg, hvor det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland (AfD) har tiltrukket mange vælgere, især i delstaten Thüringen. Nu venter flere delstatsvalg. I den forbindelse sagde Merz:

– I gennemsnit sker der to gruppevoldtægter om dagen, og langt over halvdelen af disse begås af migranter.

Der er også en pandemi af knivstikkerier, og det tyske indenrigsministerium planlægger at forbyde knive i kriminelle områder og reducere længden på et lovligt knivblad.

Merz, som sandsynligvis vil stille op mod den tyske kansler Olaf Scholz ved næste års forbundsdagsvalg, har skærpet sin indsats mod migranter efter terrorangrebet i Solingen for fjorten dage siden.

Den syriske terrorist Issa Al H. (26) råbte det sædvanlige Allahu akbar under angrebet, hvor tre mennesker mistede livet.

Merz opfordrede kansleren til at stoppe med at acceptere flere ankomster fra Syrien og Afghanistan, hvor de fleste migranter til Tyskland stammer fra.

I denne uge gav han Scholz en frist til tirsdag i næste uge til at gå på krave og sagde, at han ellers ville trække sig fra de tværpolitiske samtaler om emnet.

Merz vil også have Tyskland til at kopiere Storbritanniens planer (som Labour-regeringen nu har lagt på hylden) om at sende migranter til Rwanda.

På linje med AfD?

AfD tiltrækker flere og flere vælgere, hvilket først og fremmest påvirker SPD, men også CDU. Der spekuleres derfor i, om Merz’ udtalelser er et forsøg på at vinde nogle af de tabte stemmer tilbage. Det kan også være et signal om, at CDU åbner op for et samarbejde med AfD.

Denne form for samarbejde kunne for eksempel afprøves i en delstat som Thüringen. Så kan vi få erfaringer og se, om samarbejdet er frugtbart, og eventuelt overveje et samarbejde på forbundsniveau.

Det er selvfølgelig kun spekulationer, men vi har allerede set, at utænkelige partnerskaber er blevet tvunget frem, f.eks. i Sverige, hvor Sverigedemokraterne støtter den borgerlige regering.

Brandenburg, delstaten omkring Berlin, går til valg den 22. september. AfD fører i meningsmålingerne med 27 procent foran SPD (23 procent) og CDU (18 procent).

Merz forsøgte at adskille sin holdning fra AfD’s ved at understrege, at “det store flertal” af migranter er “vidunderlige mennesker”, som landet “ikke kunne undvære”.

Naturligvis er de fleste migranter lovlydige, og nogle af dem er endda i stand til at forsørge sig selv efter et par år. Men det hjælper ikke dem, der bliver ofre for knivstik, voldtægt eller terrorangreb.

Men som følge af AfD’s vækst har Merz forsøgt at tage afstand fra Merkels arv. Under Merkel så Tyskland op til 10.000 migranter krydse grænsen dagligt. Merz har sagt, at det ville være “utilgiveligt at begå den samme fejl to gange” i migrationsspørgsmålet.

Tyskland er i bevægelse, både når det gælder migrantspørgsmål og klimaspørgsmål. Hvis Tyskland ændrer sin politik, vil det påvirke hele Europa, så det er vigtigt at holde øje med det.

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor