Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Som Document for nylig rapporterede, skaber syriske og tjetjenske ungdomsbander kaos i Østrigs hovedstad, Wien. Frihedspartiet (FPÖ) opfordrer til, at militæret sættes ind i gaderne for at genoprette ro og orden.

Wien: Kræver, at militæret skal sættes ind mod indvandrerbander

En ny bog fra en østrigsk rektor fremhæver truslen fra masseindvandring og islamisering i Wiens skolesystem. Det skriver Remix News.

Christian Klar, der er rektor på et gymnasium, beretter om dramatiske forhold i sin nye bog med titlen »Hvad sker der i vores skoler?«

»Islam er nu overalt« på skolerne i Wien, siger Klar. I et interview med nyhedsportalen oe24 siger han, at »nogle piger bærer hijab af frygt. Andre bærer det fulde slør af islamisk overbevisning.«

Han har forbudt heldækkende slør på sin skole, men ønsker nu, at der skal gøres noget på føderalt niveau for at løse problemet.

Klar fortæller, at fem unge piger kom til skolen tilslørede efter at være blevet udsat for massiv sexchikane. Efter råd fra deres forældre ønskede de at beskytte sig mod yderligere sådanne hændelser.

I bogen fortæller han om elever, som kræver et islamisk bederum på skolen, men som ikke har nogen tolerance over for andre religioner.

Han peger på andre problemer, han har oplevet, bl.a. at en elev truede med at stikke skolelederen ned.

Christian Klar efterlyser strengere regler fra myndighedernes side for at beskytte skolesystemet og holde radikale religiøse elementer ude af klasseværelserne.

»Hvis vi vil bevare vores sekulære samfund, er vi nødt til at passe på det og ikke reagere på intolerance med tolerance.«

Remix News skriver også, at lærere siger op i hobetal på Wiens kriseramte skoler, og at mange siger op hver dag på grund af ekstremt stressende miljøer med hovedsageligt indvandrerbørn.

Ifølge en undersøgelse fra det østrigske statistiske kontor taler omkring 70 procent af børnene i skolealderen i Wien ikke tysk i deres hverdag. Nu har masseindvandringen skabt så store problemer, at byens skolesystem truer med at kollapse.

Lærerne flygter fra Wiens folkeskoler i hobetal, siger Thomas Krebs, der er fagforeningsmand for lærerne. »På en spidsbelastningsdag modtog jeg endda 20 rapporter om personale, der opsagde (deres kontrakter) for det kommende skoleår,« siger han.

Krebs mener, at bølgen af opsigelser skyldes, at delstatsregeringen i Wien ikke har krævet tilstrækkelige tyskkundskaber ved skoleårets begyndelse og ikke har grebet ind over for vold, ekstremisme og kvindehad.

Et af de største problemer er omfanget af familiesammenføring, som har ført til en næsten ubegrænset strøm af migranter.

For at redde Wiens folkeskoler kræver Thomas Krebs tyskkundskaber for alle ansøgere, sanktioner mod voldelige og ekstremistiske elever, stop for familiesammenføring, nultolerance over for kvindehad, homofobi og antisemitisme, indførelse af et lærerbeskyttelseskoncept udarbejdet af myndighederne, sundhedsfremme for lærere og støtte fra støttepersonale.

På mange skoler er situationen alvorlig. Evelyn Kometter, leder af paraplyorganisationen for forældreforeninger i Østrig, forklarer: »Læreren er nødt til at gentage en sætning 10-12 gange, før den endelig bliver forstået. Men på det tidspunkt er to tredjedele af timen allerede forbi.«

I sin rolle står Kometter over for en endeløs strøm af forældre, der klager over situationen i klasseværelserne. »Der er for eksempel en mor, som har sin søn i en klasse med 22 elever, og kun tre af dem taler tysk.« Resultatet er det rene kaos. »Læreren bliver ikke taget alvorligt og bliver ikke forstået.«

Det Østrigske Frihedsparti (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ) slår også alarm og siger, at konsekvenserne af mange års ukontrolleret indvandring nu er »håndgribelige i skolerne«. Der ankommer nu 300 nye asylansøgere til Wiens skoler hver måned, børn, som ikke opfylder nogen af forudsætningerne for at gå i skole, herunder sprogkundskaber.

Befolkningsundersøgelser viser, at der er langt flere udenlandske statsborgere i de yngre aldersgrupper. Remix News rapporterer, at der er næsten 900.000 børn i skolealderen i Østrig, og at over 20 procent af dem ikke har østrigsk statsborgerskab. Mange af dem, der har statsborgerskab, er ikke etniske østrigere, men har migrationsbaggrund.

Wien topper listen med 39 procent, eller næsten 80.000 børn, som ikke har østrigsk statsborgerskab, efterfulgt af Salzburg.

Document Forlag har tidligere udgivet bogen Kulturkamp i klasserommet i norsk oversættelse. Her beskriver den østrigske lærer Susanne Wiesinger sine chokerende oplevelser med muslimske elever i Wien, som bl.a. hyldede islamiske terrorister.

Lignende multikulturelle problemer findes nu i et stigende antal europæiske byer, fra Bergen til Birmingham.