Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Efter en bølge af banderelateret kriminalitet i Østrigs hovedstad er der nu krav om, at militæret skal sættes ind for at genoprette ro og orden. Det skriver Remix News.

Som reaktion på den stigende bandevold i Wien opfordrer landets mest populære parti, Frihedspartiet (FPÖ), til, at militæret sættes ind i hovedstadens gader lige før det nationale valg den 25. september.

»Den eneste løsning, der er tilbage for at genoprette ro og orden, er at indsætte militæret,« siger Dominik Nepp, formand for FPÖ i Wien. Ifølge ham har staten svigtet og er ude af stand til at dæmme op for den voldsbølge, som migrantbanderne forårsager. Derfor er militæret den eneste løsning til at genoprette ro og orden.

»Den seneste tids bandekriminalitet har vist, at sikkerhed og offentlig orden ikke længere er garanteret i Wien. Ligesom de væbnede styrker kan beskytte ambassader, skal de også være i stand til at beskytte almindelige mennesker,« sagde Nepp til den østrigske tv-station ORF og tilføjede, at hundrede soldater straks kunne bringe orden i byens gader.

Ifølge byens FPÖ-leder bør de væbnede styrker indsættes i indvandrerkvarterer, hvor antallet af forbrydelser mod liv og offentlig kriminalitet er steget kraftigt på det seneste. Som eksempler nævnte han Wiens berygtede indvandrerdistrikt Favoriten, metrostationen Reumannplatz i byens centrum, jernbanestationerne Praterstern og Handelskai samt hele U6-linjen.

Som Vienna News International rapporterer, er Wiens gader for nylig blevet rystet af voldelige sammenstød mellem syriske og tjetjenske ungdomsbander. Disse konflikter har kastet byen ud i kaos.

Dominik Nepp siger, at det er et spørgsmål om politisk vilje at bringe soldater ind i hovedstaden, og at Wiens socialdemokratiske borgmester Michael Ludwig har bemyndigelse til at gøre det.

»Det Østrigske Frihedsparti ønsker at sætte en stopper for ukontrolleret familiesammenføring og misbrug af asylrettigheder, samtidig med at de kun giver statsborgerskab til indvandrere, der er veluddannede og succesfuldt integreret i det østrigske samfund.«

Remix News rapporterer, at antallet af anmeldte forbrydelser i Wiens indvandrerdominerede kvarterer er skudt i vejret i de seneste år. Ifølge politiets statistikker bliver der i gennemsnit begået 460 forbrydelser hver dag i den østrigske hovedstad. 52 procent af de mistænkte har indvandrerbaggrund. Regeringen ønsker at sænke den kriminelle lavalder til 12 år på grund af den forringede offentlige sikkerhed.

Tre udsolgte koncerter med popartisten Taylor Swift i Wien i august blev aflyst på grund af jihadistiske terrortrusler. En 19-årig, der svor troskab til Islamisk Stat (IS), havde angiveligt meget specifikke planer om at begå en terrormassakre, herunder at bruge hjemmelavede bomber. Desuden blev en 18-årig og en 17-årig anholdt i sagen.

Ved et terrorangreb i Wien den 2. november 2020 blev fire mennesker dræbt og 23 andre såret. Gerningsmanden sympatiserede med terrororganisationen Islamisk Stat (IS).